Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Hyperconverged van HP en Microsoft zet cloudhosting echt op scherp

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 8 januari 2016 08:00 uur

Dacht je dat Nutanix de toon zou gaan zetten op het gebied van hyperconverged, slaat HP de handen ineen met Microsoft. Het resultaat van die samenwerking werd onlangs gepresenteerd. Door diverse media al tot ‘Azure-in-a-can’ gedoopt, want dat is feitelijk wat het is. Op basis van een 2U-chassis 4 nodes, elk uitgerust met 2 Xeon E5-2640 of 2680 cpu’s. De nodes kunnen tot 512 GB RAM bergen en hebben twee 10GBE-NICs aan boord. Storage wordt via SAS geleverd, tot 7,5 TB netto op de configuratie met 4 nodes.

Het beste is echter dat de configuratie echt ‘plug and play’ is dankzij de software die standaard wordt meegeleverd. De machines komen met Server 2012 R2, SCCM, HP’s StoreVirtual en het Azure-pack. Met andere woorden: de klant heeft direct een hybride omgeving met Microsofts Azure tot zijn beschikking. Voor ongeveer 90.000 euro. Kant en klaar. Kritische machines op private stack, oneindig veel VM’s en functionaliteit vanuit Azure. Via één console, vanzelfsprekend – alsof het één groot datacenter is.

Dit is vooral interessant voor de MKB-markt waar bedrijven geen enorme budgetten hebben voor datacenters of zelfs consultants die een hele hybrid cloud in elkaar schroeven. Voor minder dan een ton kan een bedrijf binnen een paar uur volledig online zijn dankzij alle software die al in de Azure-store te verkrijgen is op elk gewenst platform. Dat is de grote kracht van deze propositie. Helemaal als je bedenkt dat DR en backup ook direct geregeld is via Azure. HP levert monitoring op de configuratie met HP OneView.

Nutanix, maar ook andere aanbieders van hyperconverged stack zoals de meer onbekende Maxta of Zerostack, hebben niet het voordeel dat deze samenwerking tussen HP en Microsoft heeft: Azure onder de knop, zonder enige moeite. En daar waar de eerdergenoemde aanbieders nog niet echt een bedreiging zijn voor cloudproviders die onder meer diensten op Azure aanbieden, is ‘Azure-in-a-can’ dat absoluut wel. Dit is echt ‘do it yourself’, tegen een meer dan interessante prijsstelling. Hyperconverged gaat de trend worden in 2016 – en mogelijk de grootste bedreiging voor kleinere aanbieders van private en hybrid cloudhosting.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 14 september 2016
calculo de creditos de consumo: Hervorragend – lange nicht’s mehr von Euch gelesen. Dafür habt Ihr Euch ja diesmal gr...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!