Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Notice and Take Down? Eerst betalen!

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 23 december 2008 08:01 uur

Betalen!De muziek- en filmindustrie spant Internet Service Providers maar wat graag voor haar karretje. In Nederland valt het nog wel mee, maar in de VS zijn ISP’s geknecht tot onbetaalde copyright politie voor media bedrijven. Jerry Scroggin, eigenaar van Bayou Internet and Communications, een kleine Amerikaanse ISP met zo’n 12.000 abonnees, laat zich niet knechten tot onbetaalde copyright politie. Op het moment dat een vertegenwoordiger van een media bedrijf contact met hem opneemt om een bepaalde abonnee die inbreuk op auteursrechten zou hebben gemaakt is het antwoord van Scoggin altijd het zelfde: Wat is uw factuuradres? Daarna hoort hij meestal niks meer, zo schrijft Cnet.

Ondanks zijn opstelling stelt Scroggin de muziek- en filmindustrie niet dwars proberen te zitten. Hij stelt ook het probleem waarmee zij geconfronteerd worden te begrijpen. En wil ook niks te maken hebben met abonnees binnen zijn netwerk die zich met illegale activiteiten bezig houden. Daar tegenover staat dat alleen de zon voor niets op gaat. De grote media bedrijven moeten de lastige positie waar kleine ISP’s zich in bevinden begrijpen, zo stelt Scroggin.

Ook is het punt dat wanneer een media bedrijf naar hem toe komt en eist dat een bepaalde abonnee dient te worden afgesloten, is er vrijwel geen bewijs dat de bewuste abonnee ook daadwerkelijk een misdrijf heeft gepleegd. Als Scroggin simpelweg afscheid neemt van de bewuste abonnee, zoals de media bedrijven van hem eisen, dan betekent dat een significant inkomstenverlies voor hem. Afscheid nemen van een abonnee die drie jaar klant zou blijven en $40 per maand betaald, betekent een totaal verlies van$1440 aan omzet. Als laatste is het kostbaar om technici log files te laten doorspitten op zoek naar auteursrechten inbreuken en omdat het zo eenvoudig is om een IP-adres te spoofen, is het lastig om goed te doen.

Het zou goed zijn als de muziek- en filmindustrie mee gaat betalen om de kosten die ISP’s maken voor het verwerken van Notice and Take Down meldingen. Het is hoe dan ook beter om met elkaar om tafel te gaan zitten om tot een oplossing te komen die voor iedereen werkt, dan “dreigbrieven” te sturen waarin er van alles van ISP’s wordt geeist, aldus Scroggin.

In dat opzicht kunnen ze in de VS nog wat leren van hoe wij hier in Nederland Notice and Take Down hebben aangepakt en alle partijen met elkaar om tafel zitten. Lang leve polderen!

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...