Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Dataone benadert door netwerkstoring getroffen BIT-klanten

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 8 maart 2016 12:59 uur

Gisteren was BIT getroffen door een netwerkstoring. Verschillende klanten van het bedrijf waren daardoor tijdelijk niet bereikbaar. Het was ook niet de enige storing in korte tijd. Een van de getroffen klanten postte zojuist op Twitter een screenshot van een e-mail van het Dataone datacenter waarin een aanbod werd gedaan om over te stappen naar aanleiding van de netwerkstoring bij BIT.

De e-mail van Dataone begint met: “Naar aanleiding van uw bericht op twitter dat u last heeft van een netwerkstoring bij Bit toon ik bij deze mijn medeleven. Aangezien het een storing is geweest in een kort afzienbare tijd, wil ik dan ook het volgende aan u aanbieden. Mocht u ooit overwegen om over te stappen is het volgende van toepassing.” en daaronder volgt dan een aanbod met specificaties voor het afnemen van colocatie én netwerk-connectiviteit.

Dit roept bij mij de vraag op, is dit nou een gebrek aan collegialiteit en had Dataone niet beter haar medeleven aan BIT kunnen betuigen of is dit gewoon slimme marketing, in het kader van de een zijn storing is de ander zijn brood?

Update 13:30 uur: Dataone is opgericht door mensen die ook verantwoordelijk zijn voor Ecatel. Nigel van der Horst van Dataone laat ISPam.nl in een telefonische reactie weten dat Ecatel twee jaar geleden verkocht is en dat er op dit moment geen link meer tussen beide bedrijven bestaat.

Update 14:00 uur: Uit een opgave bij het Companies House van 13 september 2015 (pdf), de Britse Kamer van Koophandel blijkt dat beide bedrijven nog steeds dezelfde eigenaar en directie hebben. Het is dus onwaarschijnlijk dat Ecatel twee jaar geleden verkocht is.

 

Jeeves_, 8 maart 2016 1:20 pm

Gewoon bijzonder asociaal en goedkoop.

CharlieRoot, 8 maart 2016 3:12 pm

Ongepast.

En ook nog in zeer slecht Nederlands. Jammer.

Sjaak, 8 maart 2016 4:01 pm

Ongepast, treurig.

Wouter, 8 maart 2016 11:02 pm

Alsof Dataone ook maar enigszins een serieus alternatief is voor BIT. Zelfs een BIT met twee incidenten vlak na elkaar heb ik nog steeds een stuk hoger zitten dan de cowboys van Dataone. Ze nemen zichzelf bij Dataone een beetje te serieus.

jspr, 9 maart 2016 11:31 am

Dus.. Stel.

"16 amps zonder KWh nacalculatie" <- ofwel, continu ~3600W mogen gebruiken zonder naheffing
"100mbit 95%" <- Ofwel, 24/7 100Mbit mogen verstoken (~32TB/maand..)

Voor 350 en 450 per maand? Yeah right.. Zeer onrealistisch en bovenal asociaal. Dat zo'n irrelevante partij maar snel ten onder mag gaan.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.