Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Dataone benadert door netwerkstoring getroffen BIT-klanten

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 8 maart 2016 12:59 uur

Gisteren was BIT getroffen door een netwerkstoring. Verschillende klanten van het bedrijf waren daardoor tijdelijk niet bereikbaar. Het was ook niet de enige storing in korte tijd. Een van de getroffen klanten postte zojuist op Twitter een screenshot van een e-mail van het Dataone datacenter waarin een aanbod werd gedaan om over te stappen naar aanleiding van de netwerkstoring bij BIT.

De e-mail van Dataone begint met: “Naar aanleiding van uw bericht op twitter dat u last heeft van een netwerkstoring bij Bit toon ik bij deze mijn medeleven. Aangezien het een storing is geweest in een kort afzienbare tijd, wil ik dan ook het volgende aan u aanbieden. Mocht u ooit overwegen om over te stappen is het volgende van toepassing.” en daaronder volgt dan een aanbod met specificaties voor het afnemen van colocatie én netwerk-connectiviteit.

Dit roept bij mij de vraag op, is dit nou een gebrek aan collegialiteit en had Dataone niet beter haar medeleven aan BIT kunnen betuigen of is dit gewoon slimme marketing, in het kader van de een zijn storing is de ander zijn brood?

Update 13:30 uur: Dataone is opgericht door mensen die ook verantwoordelijk zijn voor Ecatel. Nigel van der Horst van Dataone laat ISPam.nl in een telefonische reactie weten dat Ecatel twee jaar geleden verkocht is en dat er op dit moment geen link meer tussen beide bedrijven bestaat.

Update 14:00 uur: Uit een opgave bij het Companies House van 13 september 2015 (pdf), de Britse Kamer van Koophandel blijkt dat beide bedrijven nog steeds dezelfde eigenaar en directie hebben. Het is dus onwaarschijnlijk dat Ecatel twee jaar geleden verkocht is.

 

ISPam.nl Job board

Jeeves_, 8 maart 2016 1:20 pm

Gewoon bijzonder asociaal en goedkoop.

CharlieRoot, 8 maart 2016 3:12 pm

Ongepast.

En ook nog in zeer slecht Nederlands. Jammer.

Sjaak, 8 maart 2016 4:01 pm

Ongepast, treurig.

Wouter, 8 maart 2016 11:02 pm

Alsof Dataone ook maar enigszins een serieus alternatief is voor BIT. Zelfs een BIT met twee incidenten vlak na elkaar heb ik nog steeds een stuk hoger zitten dan de cowboys van Dataone. Ze nemen zichzelf bij Dataone een beetje te serieus.

jspr, 9 maart 2016 11:31 am

Dus.. Stel.

"16 amps zonder KWh nacalculatie" <- ofwel, continu ~3600W mogen gebruiken zonder naheffing
"100mbit 95%" <- Ofwel, 24/7 100Mbit mogen verstoken (~32TB/maand..)

Voor 350 en 450 per maand? Yeah right.. Zeer onrealistisch en bovenal asociaal. Dat zo'n irrelevante partij maar snel ten onder mag gaan.

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 27 januari 2017
apkdld: Enjoy most recent number one popular android apps game on your phone and tablet, also be aware that ...

Heartbleed – of de noodzaak om als provider altijd te patchen
showbox alternative: Is showbox not working? Don’t be anxious we have included a list of best Showbox alternative for y...

Naar de cloud of naar de haaien?
http://www.coins4games.us/: När jag för en gångs skull sitter uppe och läser precis när ämnet kommer... så ...