Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

CheapAss geroyeerd als DNS.BE agent

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 8 maart 2007 16:13 uur

De Belgische (very low) budget webhoster CheapAss is door DNS.BE als agent geroyeerd. Zo blijkt uit het volgende (nieuws)bericht op de DNS.BE website:

Beëindiging contract van agent Cheapass  

DNS BE heeft het contract met de firma CheapAss (Myfriendsonline) stopgezet per 28.02.2007. Dit heeft als gevolg dat CheapAss geen .be agent meer is en geen enkele bevoegdheid meer heeft om rechtstreeks domeinnamen te registreren of te vernieuwen.

Ik heb CheapAss om een reactie gevraagd per e-mail, daarop heb ik helaas geen antwoord gehad. Daarmee blijft het onduidelijk wat er aan de royering van CheapAss ten grondslag ligt.

Ook DNS.BE weigert inhoudelijk commentaar. Peter Vergote, Legal & Admin. Manager DNS.BE liet mij zojuist het volgende weten:

Tot onze spijt kunnen we geen verdere verklaringen afleggen omtrent de beëindiging van het contract met de firma CheapAss.

DNS BE onderzoekt op dit ogenblik hoe de domeinnaamhouders van CheapAss het best verder geholpen kunnen worden bij de overdracht van hun domeinnamen naar andere registrars.

Ik vind het opzich merkwaardig dat DNS.BE het zo pontificaal op hun website vermeld dat CheapAss geroyeerd is. Al is het natuurlijk wel belangrijk dat de houders van de domeinnamen op de hoogte worden gesteld van het royement. Een e-mail  (of brief) naar alle domeinhouders, zoals SIDN bij het royement van PowerDRS (Zor.in) heeft gedaan, lijkt me daarom een beter en discreter middel, gezien dan alleen de direct betrokennen op de hoogte worden gesteld en geen bloggers zoals ik. Al is belangrijkste natuurlijk dat de domeinnaamhouders zo min mogelijk schade leiden door het royement van CheapAss.

Update (2): In een reactie wordt gemeld dat CheapAss naar een grote groep registrars een mail heeft gestuurd, waarin er gezocht word naar overname kandidaten voor de 3.200 .be-domeinnamen die ze hebben geregistreerd.

Ronny, 8 maart 2007 5:13 pm

Cheapass is inderdaad failliet. Ze hebben dinsdag een mailling rondgestuurd naar een grote groep domeinnaam registrars (waaronder wij eFactornet ook) om te zien naar eventuele overnemers. Ze hebben in totaal een 3200 .be domeinen, die overgenomen dienen te worden. Indien niemand geïnteresseerd is zal DNS BE deze domeinen voorlopig beheren totdat ze verlopen. Daarna zal de eigenaar een andere registrar moeten vinden.

Sebas, 8 maart 2007 7:05 pm

Jep, deze mail hebben wij middels ook mogen ontvangen van Cain

Peter - XS-24, 9 maart 2007 12:16 am

Is alleen cheapass failliet of de rest ook?

Frank, 9 maart 2007 8:54 am

Kan iemand mij aantonen waar in die mail staat dat Cheapass failliet is? Want tenzij ik een andere mail heb gekregen dan mijn collega's, staat dat er toch niet in hoor!

DreamHost.nl, 9 maart 2007 7:11 pm

Ten tijde van het faillissement van BASM stond een soortgelijke melding ook vermeld op de web site van DNS.be, dus wat dat betreft niets nieuws onder de zon...

Frank, 12 maart 2007 8:48 am

Haha, dus om dat basm toen failliet was, is cheapass nu ook failliet? Gekke logica, jullie Hollanders!

DreamHost.nl, 23 maart 2007 5:32 pm

Wat een oppervlakkige, generaliserende opmerking; zal je veel vrienden opleveren.
Nog even ter verduidelijking voor deze wanna-be taalpurist: Het gaat hier dus over een identieke / soortgelijke melding op de web site van de DNS.be, niet over het feit dat BASM en CheapAss beiden failliet zijn.

Frank, 24 maart 2007 5:27 pm

Het blijft grappig dat iedereen "bevestigt" dat cheapass failliet is, terwijl niemand kan aantonen vanwaar die info komt. Cheapass bestond helemaal niet als bedrijf, maar was een onderdeel van realroot, dat absoluut niet failliet is.

groentje, 8 april 2007 8:30 am

>> Gekke logica, jullie Hollanders!
En wat is het logisch verband tussen DreamHost.nl en de logica van Hollanders.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.