Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

DENIC directrice Sabine Dolderer vertrekt onverwachts

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 24 maart 2007 12:58 uur

Sabine Dolderer, de grondlegger van de .de ccTLD én directrice en lid van de raad van bestuur van DENIC, verlaat DENIC per direct. Zo meldt DomainNews.com op basis van een bericht van Dolderer zelf op de DENIC mailinglijst gisteren. In het bewuste bericht zou Dolderer hebben geschreven, dat het haar laatste dag bij DENIC is.

Het enige dat op dit moment nog bekend is, dat Sabine Dolderer DENIC verlaat. Over de reden is nog niet veel bekend, behalve dan dat er een verschil van inzicht tussen het bestuur en Dolderer aan ten grondslag zou liggen, zo blijkt uit de e-mail die Dolderer aan de DENIC mailinglijst verstuurde. Hierin gaf ze als motivatie aan:

The board and I did not agree anymore so both decided to seperate.

Tijdens Domain Pulse 2007 stond ze duidelijk haar mannetje, toen er een kleine ‘bitchfight’ leek te ontstaan tussen Tine Dam van ICANN en haar over IDN-domeinnamen.

Op Domain Pulse 2006 heb ik zelfs de eer gehad om bij ‘die Abendveranstaltung’, tijdens het diner uitgebreid met Sabine Dolderer te spreken. Daarin werd me vooral duidelijk dat ze sterk technisch en pragmatisch is ingesteld en een uitgesproken mening heeft.

Naar mijn idee moet het vertrek van Sabine Dolderer bij DENIC als een (groot) verlies voor DENIC worden aangemerkt. De rol die ze heeft gespeeld bij de ontwikkeling van .de ccTLD is vergelijkbaar met de rol van Piet Beertema voor onze eigen .nl ccTLD. Daarnaast is er nóg een overeenkomst tussen die twee, beide zijn (gestart als) wetenschapper.

Het is te verwachten dat er zeer binnenkort een officiële verklaring van DENIC zal komen over het vertrek van Sabine Dolderer. Uiteraard zal ik daar dan ook over berichten.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.