Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

DENIC zoekt nieuwe directie

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 8 juni 2007 10:11 uur

De stoelendans in de directiekamer van DENIC gaat weer verder. Nadat eerst directrische Sabine Dolderer onverwachts opstapte, wat pas enkele dagen later door DENIC werd bevestigd. Daarna stapten twee leden van de Raad van Toezicht op uit onvrede met het vertrek van Dolderer. Tijdens de Algemene Ledenvergadering van DENIC de hele Raad van Toezicht naar huis gestuurd en een van de opgestapte RvT leden werd herkozen.

Na de nederlaag van de Raad van Toezicht, worden door de nieuwe RvT de nog zittende directieleden Stephan Deutsch en Andreas Bäß naar huis gestuurd, dat wil zeggen dat wanneer hun mandaat/contract tegen het einde van het jaar afloopt, deze niet zal worden verlengd.

Organisatorisch gaat de DENIC directie ook veranderen, op dit moment is er een drie persoons directie, bestaande uit een CEO, CTO en CFO (door het vertrek van Dolderer tijdelijk enkel bestaande uit de CTO en CFO) die allen fulltime in dienst zijn van DENIC. In de nieuwe vorm zullen er een CEO en CTO zijn die fulltime bij DENIC in dienst zijn en daarnaast een tweetal honoraire directieleden, die hun functie in de regel als nevenfunctie uitoefenen.

Bij mogelijke kandidaten voor de posities in de directie, hoopt RvT voorzitter Elmar Knipp in ieder geval op de sollicitaties van alle voormalige directieleden van DENIC, waaronder dus Sabine Dolderer maar ook Stephan Deutsch en Andreas Bäß. Daarnaast kan ook het eigen personeel van DENIC, voor DENIC leden werkzaam zijn of nog helemaal geen relatie met DENIC hebben solliciteren.

Sabine Dolderer zelf wil op dit moment nog geen uitsluitsel geven of ze haar sollicitatie zal versturen. Stephan Deutsch en Andreas Bäß daar in tegen hebben wel al besloten dat zij beiden wel voor de directie posities zullen gaan en zich daarbij gezamenlijk zullen profileren als “het ideale management team voor DENIC”. Wordt vervolgd.

Via: heise online

ISPam.nl Job board

Arjan Bijnen, 8 juni 2007 4:23 pm

Is dit niets voor jou Arnout??

alrik, 9 juni 2007 2:29 pm

:D

Zou bijna zeggen:
Arnout for president! ;)

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...