Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

DENIC bevestigt vertrek directrice Sabine Dolderer

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 27 maart 2007 07:58 uur

Afgelopen vrijdag kondigde DENIC directrice Sabine Dolderer onverwachts aan bij DENIC te vertrekken. In een nieuwsbericht is het vertrek gisteren door DENIC bevestigd.

Aan het vertrek van Sabine Dolderer ligt zoals ze in een e-mail richting de DENIC mailinglijst al aangaf een verschil van inzicht ten grondslag. In het DENIC nieuwsbericht valt te lezen dat het specifiek gaat over de toekomstige koers van DENIC.

Het onmiddellijke vertrek van Sabine Dolderer zou in overeenstemming zijn genomen aldus DENIC. Ik heb er zo mijn twijfels over of dat wel het geval is. Allereerst is het vreemd dat het vertrek met onmiddellijke ingang is, de eenzijdige bekendmaking (via de DENIC mailinglijst) is ook vreemd en Sabine Dolderer wordt nog als bestuurslid vermeld op de DENIC website.

Wat er zich allemaal bij DENIC heeft afgespeeld zullen we waarschijnlijk nooit te weten komen. Het vertrek van Sabine Dolderer bij DENIC is te betreuren, anderzijds laat het ook zien dat DENIC aan het veranderen is. Sinds Sabine Dolderer het ‘DENIC’ project van de Universiteit Karlsruhe onder haar hoede heeft als wetenschapper, is de betekenis en het belang van een domeinnaam aanzienlijk veranderd. Het daarom naar mijn idee niet ondenkbaar dat door die achtergrond, haar visie (te ver) uiteen ging lopen met die van de andere leden van de DENIC organen, die vrijwel volledig uit het bedrijfsleven afkomstig zijn.

Uiteraard is het zeer terecht dat de raad van toezicht Sabine Dolderer bedankt voor haar toewijding en inzet. Daarnaast ook voor het feit dat ze ook buiten Duitsland erkenning voor haar werk heeft gekregen. Zo is ze enkele weken terug (opnieuw) gekozen in het bestuur van CENTR, de vereniging van Europese ccTLD managers. Ik ben benieuwd of ze haar werk daarvoor zonder onderdeel van DENIC uit te maken nog kan voorzetten.

Sowieso hoop ik dat Sabine Dolderer snel een nieuwe uitdaging vindt om zich op te storten en haar pioniers werk (in een andere organisatie) kan voortzetten!!

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.