Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Internetters zien beveiliging niet als hun eigen verantwoordelijkheid

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 28 maart 2007 12:18 uur

Uit een onderzoek van het Britse Get Safe Online, blijkt dat maar liefst 52 procent van de internetters zichzelf niet verantwoordelijk acht voor hun eigen veiligheid op internet. Maar liefst 16 procent is van mening dat ‘de bank’ verantwoordelijk is voor hun online veiligheidheid en 13 procent schuift de verantwoordelijkheid af op de ISP. Wel positief is, dat 78 procent van de internetters van mening is, dat kinderen op school les zouden moeten krijgen over de risico’s op internet en maatregelen om zichzelf tegen die risico’s te beschermen.

De uitkomsten van dit onderzoek doen denken aan de Consumentenbond, die al eerder aangaf dat zij ISP’s verantwoordelijk achten voor de beveiliging van internetters.

Hoe zijn jullie ervaringen met klanten die hun eigen beveiliging of de beveiliging van de diensten/producten die ze gebruiken, niet als hun eigen verantwoordelijkheid zien?

bart, 28 maart 2007 1:04 pm

Beveiliging moet natuurlijk van twee kanten komen. Zo zijn er bepaalde veiligheidsaspecten die alleen de klant kan beinvloeden, en vice versa.

Bottom line: Als er tussen twee partijen beveiliging gerealiseerd moet worden, kan dit alleen als deze hier beiden actief aan meewerken.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.