Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

.eu-registrars uiten kritiek op EURid

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 30 maart 2007 20:46 uur

Vandaag hebben verschillende .eu-registrars op de laatste dag van de ICANN meeting in Lisabon een bijeenkomst belegd met EURid. Tijdens deze bijeenkomst hebben veel (grote) .eu-registrars kritiek geuit op EURid.

Een van de punten is dat bij verhuizingen er e-mails door EURid worden verstuurd die op zichzelf allemaal individueel worden geproduceerd en daarmee uniek zijn. Voor geautomatiseerde verwerking van .eu-verhuizingen is dat een nachtmerrie. Al geeft Technischdirecteur van Strato Christian Müller aan dat zij er niet zo zeer problemen mee hebben, omdat het ze lukt om de e-mails om de juiste wijze te interpreteren (parsen):

Ik heb geen problemen met e-mails. We kunnen die parsen. Het zou wel goed zijn wanneer e-mails allemaal een zelfde opmaak zouden hebben. We hebben zelfs ‘handgeschreven’ e-mails van jullie gekregen, die niet eens de domeinnaam in kwestie bevatte.

Een ander punt was dat de .eu-registrars van mening zijn dat EURid een wat ‘moderner’ DRS zou moeten ontwikkelen, dat meer lijkt op dat gebruikt wordt door .com-, .net- en .org-registraties, zodat het werken ermee voor de registrars eenvoudiger wordt.

Peter Janssen, technisch manager bij EURid, verwees deze kritiek deels naar de prullenbak met de opmerking dat niet een vergelijkbaar systeem als die van de .com-, .net-, .org- of .de-registries zou moeten worden ontwikkeld, maar dat vooral de zekerheid van de houders van de domeinnamen voorop staat en moet staan bij EURid. Marc Van Wesemael, general Manager bij EURid, voegde daar wel aan toe dat de procedures voor het wisselen van houder en verhuizingen veranderd dienen te worden. EURid zal daarom binnenkort met een voorstel komen, waar alle partijen mee kunnen leven.

Niet alleen op de techniek van EURid was commentaar, maar ook op de communicatie. Al in 2005 heeft Marcus Schäfer van het Duitse Hostserver aan EURid voorgesteld om met een mailinglijst te maken, waarop de voorstellen besproken kunnen worden. Tot de dag van vandaag is er nog geen mailinglijst door EURid gerealiseerd.

Het laatste punt, dat overigens geen kritiek betrof, ging over de EURid gedragscode. Veel daarvan is voor veel van de .eu-registrars een vanzelfsprekendheid. Punten als wie er in de whois als contactpersoon moet worden vermeld en wie er verantwoordelijk is voor de volledigheid en correctheid van de whois-data was een punt waar over gestegeld werd. Daarnaast zou ook de rol van de registrar als tussenpersoon duidelijker moeten worden vastgelegd.

Wat zo grappig is, dat wanneer er kritiek op SIDN is er veelal naar EURid wordt gewezen, omdat het daar wel ‘perfect’ zou zijn geregeld. Hieruit blijkt maar weer eens dat het gras bij de buren altijd groener (lijkt dan het) is.

Via: heise online

ISPam.nl Job board

Paul, 1 april 2007 6:56 pm

De transfers & trades bij EURid zijn zeker niet optimaal. Zo doet EURid elke transfer of trade handmatig controleren en kan het soms best aantal dagen duren dat een transactie verwerkt wordt. Ook is het bijvoorbeeld niet mogelijk om holder of contact te traden.

Ik ben van mening dat EURid een duidelijke e-mail stuurt met aan elk bericht een standaard CPS welke met een simpel script automatische te verwerken is.

----BEGIN-OF-CPS----
TYPE: TRADE
DOMAINNAME: eurid.eu
ACTION: DONE
----END-OF-CPS----

Wat mij betreft heeft EURid/DNS.be toch een van de beste systemen. (tja, het kan altijd beter)

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 5 oktober 2016
http://www./: What a fun post. yesterday while reading Home Is Where The Wine Is the author mentioned several tim...

Top 3 bedrijfsnieuws van afgelopen week: Previder, BIT en Schuberg Phillis
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

De marktwaarde van werknemers van datacenters en hosters
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...