Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

SIDN heeft een nieuwe huisstijl en nieuwe logo’s

 • Door
 • Arnout Veenman
 • geplaatst op
 • 4 april 2007 18:46 uur

Vandaag heeft SIDN haar nieuwe logo’s en huisstijl geïntroduceerd. Het meest in het oog springend is de nieuwe huisstijl die uit verschillende blauwachtige kleuren bestaat. De reacties op de nieuwe huisstijl is heel erg verschillend, van foei lelijk tot zeer professioneel. Zelf moest ik ook even wennen, de nieuwe huisstijl is gedurfd en dat vind ik leuk.

Naast een nieuwe huisstijl heeft SIDN ook nieuwe logo’s geïntroduceerd voor SIDN zelf als voor de ‘.nl-domeinnaam’. Interessant is daarbij dat SIDN in de uitgebreide versie van het .nl-logo er nu bij zet “een product van SIDN”. Het lijkt er op dat SIDN zich naar de buitenwereld duidelijk wil profileren als register van de .nl-domeinnaam.

De nieuwe SIDN logo’s:

Nieuwe SIDN logo voor .nl-domeinnaamNieuwe logo SIDN

Vorige week was ik er achtergekomen dat SIDN een nieuw logo zou introduceren en had ik daar over geschreven. Vrij snel na publicatie kwam ik tot de conclusie dat dat niet netjes was, omdat ik SIDN zo de wind uit de zeilen nam, daarom heb ik het bericht weer verwijderd. Bij deze daarom (nu de logo’s openbaar zijn gemaakt) nog een opmerking hierover. Tegenover SIDN heb ik me direct na het incident verontschuldigd. Voor wie zich nog steeds afvraagt wat mijn bron was (of zelfs het lek, moet ik teleurstellen), mijn bron was het merken register.

Randy, 4 april 2007 7:03 pm

De verschillende kleuren blauw is inderdaad een beetje vreemd. Verder vind ik het rechterlogo erg lijken op dat van iemand die een tv-productiebedrijf heeft (en daar wel goed bij passen).
Ach, even wennen. Zolang de organisatie erachter maar (blijft) werkt(en) aan de professionalisering.

Martijn Groenleer, 5 april 2007 8:11 am

Ik vind de kleuren op de website van SIDN er niet op vooruit gaan.

Met name het lichte blauw en het wit zou in mijn ogen problemen kunnen geven bij mensen die kleurenblind zijn voor bepaalde kleuren blauw.

Verder de logo's zien er wel strak uit. Als men nu ook de verhoudingen vrij geeft. Ook zou het netjes zijn als men een minimale afmeting bepalen. Dan is het voor deelnemers makkelijker om het logo in nette verhouding te gebruiken op hun papieren en website.

Erwin, 5 april 2007 8:48 am

Met de nieuwe stijl wordt de richting gehouden die ingezet was met de invoering can DRS-4...

Nijman, 5 april 2007 10:55 am

Tja, met het nieuwe logo probeert men modern over te komen terwijl we nog met papier (of digitaal ondertekenen met id controle) en zonder fatsoenlijk EPP of XML systeem werken. In plaats van de tijd die het kost zo'n nieuwe huisstijl te implementeren (en het geld) kunnen ze beter zorgen voor een functioneel systeem.

En ik mis ook een deelnemerslogo!

 • Pingback: Jaaroverzicht 2007: SIDN · ISPam.nl

 • Laatste reacties

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.