Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Top 3 bedrijfsnieuws van afgelopen week: TransIP, Ikoula en Tuxis

  • Door
  • Redactie
  • geplaatst op
  • 19 september 2016 10:00 uur

De afgelopen week zijn er meerdere interessante persberichten binnengekomen. Bekijk hier onze top 3 met berichten: TransIP behaalt mijlpaal van 1 miljoen domeinnamen, Ikoula herziet aanbod hostingoplossingen en Tuxis lanceert daDup S3 compatible opslag.

 1. TransIP behaalt mijlpaal van 1 miljoen domeinnamen

Woensdag 14 september werd de miljoenste domeinnaam vastgelegd bij de domein- en hostingprovider. TransIP doorbreekt hiermee als eerste in Nederland de grens van 1 miljoen domeinregistraties. Met 5,6 miljoen .nl-domeinnamen staat Nederland wereldwijd op de vierde plek van meest geregistreerde landextensies. TransIP is met meer dan 600.000 .nl-registraties de grootste aanbieder van .nl-domeinen. Roelof Meijer van SIDN: “We feliciteren TransIP met deze prachtige mijlpaal van 1.000.000 domeinnamen. Mooi ook om te zien dat ruim 60% daarvan .nl-domeinnamen zijn. Als beheerder van het .nl-domein, een van de grootste en veiligste landendomeinen ter wereld, zijn we daar natuurlijk ook best trots op.”
Lees het volledige bericht

 2. Ikoula herziet aanbod hostingoplossingen

Ikoula heeft in de afgelopen maanden een tevredenheidsenquête onder klanten gehouden om de relevantie van zijn productaanbod te waarborgen en zijn sterke positie te behouden binnen de Europese cloudmarkt. Naar aanleiding van de enquêteresultaten heeft het hostingbedrijf besloten om zijn huidige aanbod te herzien en uit te breiden met nieuwe producten. Daarmee sluiten zijn oplossingen beter aan op de behoeften van zijn klanten.
Lees het volledige bericht

 3. Tuxis lanceert daDup S3 compatible opslag

daDup, een opslagdienst van Tuxis, is deze week gelanceerd. Met daDup levert Tuxis laagdrempelige Amazon S3 compatible opslagruimte in Nederland. daDup is geschikt voor grote hoeveelheden data en is te gebruiken met alle software en apparaten die geschikt zijn voor Amazon S3 compatible storage. Tuxis heeft een goede reden om deze dienst te lanceren. Herhaaldelijk kwamen klanten met de vraag voor voordelige storage, zodat zij hun NAS of server konden back-uppen naar een datacenter. Veilig, eenvoudig en privacy waren altijd sleutelwoorden in die gesprekken.
Lees het volledige bericht

Deze 2 berichten mag je ook niet missen

Digital Realty opent Amsterdam Data Tower

Digital Realty, Inc. heeft aangekondigd dat de Amsterdam Data Tower volledig operationeel is. Digital Realty nam de Amsterdam Data Tower afgelopen juli van TelecityGroup over. De toren is onderdeel van de eerste fase van de herontwikkeling en uitbreiding van het AMS1 datacentrum op het Amsterdam Science Park. De Amsterdam Data Tower is een kwalitatieve, carrier-neutrale faciliteit die een uitgebreid ecosysteem biedt van telecomorganisaties, ISP’s en kabelleveranciers, om te voorzien in de connectiviteitsbehoeften van de klant. De migratie van datacenterklanten van AMS1 naar de Amsterdam Data Tower is op dit moment aan de gang en zal waarschijnlijk aan het eind van het volgend jaar zijn voltooid.
Lees het volledige bericht

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon Europe

Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker zal zijn. Akerboom is sinds maart 2016 hoofdcommissaris van de Nederlandse politie. Hij was daarvoor onder andere de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) en werkzaam bij de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD). Op basis van zijn jarenlange ervaring en aandacht voor de voortschrijdende digitalisering van de samenleving heeft hij meermaals aangegeven dat de bestrijding van cybercrime een hoge prioriteit verdient.
Lees het volledige bericht

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.