Ikoula herziet aanbod hosting-oplossingen

  • Bedrijfsnieuws van
  • Ikoula
  • geplaatst op
  • 13 september 2016 15:04 uur

Ikoula heeft in de afgelopen maanden een tevredenheidsenquête onder klanten gehouden om de relevantie van zijn productaanbod te waarborgen en zijn sterke positie te behouden binnen de Europese cloud-markt. Naar aanleiding van de enquêteresultaten heeft het hosting-bedrijf besloten om zijn huidige aanbod te herzien en uit te breiden met nieuwe producten. Daarmee sluiten zijn oplossingen beter aan op de behoeften van zijn klanten.

Dedicated servers

Het dedicated server-aanbod van Ikoula is momenteel onderverdeeld in drie categorieën, die elk overeenkomen met een specifieke marktbehoefte en specifieke klantenverwachtingen.

OPSLAG – Ikoula introduceert een nieuwe hosting-oplossing in de vorm van NAS-servers (DS115j). Deze zijn per direct beschikbaar voor klanten die willen profiteren van een kant-en-klare server voor gegevensopslag, simpele toegang en een eenvoudig gebruik via de speciale user interface (DSM-firmware). Gebruikers van deze eenvoudige en betaalbare oplossing kunnen onder meer back-ups maken en een eigen private cloud inrichten. Ze kunnen daarnaast profiteren van andere NAS-functionaliteit, zoals de mogelijkheid om een mailserver of webserver op te zetten. De nieuwe oplossing omvat een DS115j-server en een harde schijf met een capaciteit van 2 terabyte.

PROFESSIONEEL – Ikoula heeft zijn aanbod van Xeon-servers voor micro-ondernemingen en het MKB uitgebreid met een nieuwe oplossing op instapniveau (IK E3 1220V5). Deze server met een simpele basisconfiguratie kan volledig worden gepersonaliseerd voor uiteenlopende gebruiksscenario’s. De IK E3 1220V5 biedt klanten de ideale gelegenheid om tegen een betaalbaar tarief te profiteren van de kwaliteit van een Xeon-server.

PRESTATIEVERMOGEN – Dit aanbod omvat krachtig presterende servers die zijn gebaseerd op de meest actuele technologie. Deze lenen zich bij uitstek voor specifieke toepassingsscenario’s, zoals high availability, het creëren van 3D-content en intensief dataverkeer.

Webhosting

Meer dan de helft van alle Ikoula-klanten heeft een shared hosting-abonnement genomen op een Linux-omgeving, waarin zij het content management systeem WordPress gebruiken. Om deze reden heeft het hostingbedrijf besloten om een WordPress-pakket aan te bieden dat met een simpele muisklik kan worden geactiveerd.

Het pakket vereenvoudigt de gebruikservaring door te voorzien in onbeperkt dataverkeer, een domeinnaam, een dedicated IPv6-adres en een SSL-certificaat (« Let’s Encrypt ») dat de beveiliging van de gehoste websites waarborgt.

Gebruikers krijgen toegang tot de laatste versie van WordPress (4.5, codenaam Coleman). Deze geavanceerde oplossing stelt hen in staat om de opslagcapaciteit, het aantal websites (tot 10 domeinen per pakket) en de capaciteit van de database (MySQL) naar behoefte te verhogen.

CloudIkoulaONE

De Cloud Gaulois van Ikoula luistert inmiddels naar de naam CloudIkoulaONE. Deze nieuwe naam staat symbool voor prestatievermogen, de internationale reikwijdte van Ikoula en het feit dat zijn cloud aan de hoogste eisen voldoet.

Gebruikers kunnen met een simpele muisklik instances (of virtuele machines) in gebruik nemen binnen een omgeving die op solid state disks is gebaseerd. Dit proces neemt minder dan 30 seconden in beslag. De user interface van Ikoula maakt het mogelijk om virtuele machines met grote eenvoud te activeren, stop te zetten, te herstellen of uit de roulatie te nemen.

CloudIkoulaONE is beschikbaar in een groot aantal landen, zodat klanten voor het hosten van hun instances kunnen kiezen voor de geografische regio die hun voorkeur geniet: Nederland, Duitsland, Frankrijk, Singapore of de Verenigde Staten. Binnenkort worden er twee nieuwe regio’s aan het aanbod toegevoegd, namelijk Zwitserland en Luxemburg.

CloudIkoulaONE is ook beschikbaar in de Verenigde Staten om internationale klanten een niveau van service en optimale ondersteuning op dit continent te garanderen. Na de lancering van haar private cloud in Miami eerder dit jaar, draagt deze stap opnieuw bij aan de internationale expansie van Ikoula.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.