Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Top 3 bedrijfsnieuws van afgelopen week: Previder, OVH en Marqato

  • Door
  • Redactie
  • geplaatst op
  • 10 oktober 2016 10:00 uur

De afgelopen week zijn er meerdere interessante persberichten binnengekomen. Bekijk hier onze top 3 met berichten: Previder deelt kennis en datacenterdiensten met Saxion hogeschool, Snel groeiende e-commercemarkt heeft eindelijk een gespecialiseerde hostingprovider en Eerste Europese gedragscode databescherming gepresenteerd. Maar ook BT scoort contract bij Randstad voor transformatie IT-infrastructuur en Equinix en Deloitte starten security-samenwerking in Amsterdams datacenter.

 1. Previder deelt kennis en datacenter-diensten met Saxion hogeschool

Previder, leverancier van datacenter-, cloud- en connectiviteitsdiensten, breidt de hechte samenwerking met Saxion uit met cloud- en datacenterdiensten voor IT-opleidingen. Previder verzorgt al regelmatig gastcolleges op de hogeschool en heeft 4 vaste stageplekken voor studenten. Deze actieve kennisuitwisseling moet studenten helpen een betere aansluiting te vinden met de arbeidsmarkt.
Lees het volledige bericht

 2. Snel groeiende e-commercemarkt heeft eindelijk een gespecialiseerde hostingprovider

De online bestedingen in Nederland groeiden het eerste halfjaar van 2016 volgens GfK wederom met ruim 17%. Webshops hebben de behoefte aan een hostingprovider die ze ondersteunt in die groei. In september is deze hostingprovider gelanceerd met de naam Marqato. Marqato is de eerste hostingprovider in Nederland die zich alleen focust op de e-commercemarkt. De oplossingen zijn samen met ervaren specialisten ontwikkeld om de beste winkelervaring te bieden.
Lees het volledige bericht

 3. Eerste Europese gedragscode databescherming gepresenteerd

Cloud Infrastructure Services Providers in Europe (CISPE) heeft de allereerste gedragscode voor databescherming geïntroduceerd. Deze code verplicht cloud-infrastructuurproviders om klanten de mogelijkheid te bieden om data exclusief op te slaan en te verwerken in EU-/EER-gebieden. Ook wordt het met de gedragscode onmogelijk voor providers om persoonlijke data voor eigen gewin te gebruiken of door te verkopen aan derden.
Lees het volledige bericht

Deze 2 berichten mag je ook niet missen:

BT scoort contract bij Randstad voor transformatie IT-infrastructuur

BT kondigt een contract aan met Randstad Group, één van ‘s werelds grootste HR-dienstverleners, voor de bouw van een nieuwe wereldwijde IT-infrastructuur die cloudconnectiviteit levert aan meer dan 3.500 locaties in 37 landen verspreid over Europa, Noord- en Zuid-Amerika, het Midden-Oosten en Azië-Pacific. BT zal Randstad’s netwerkinfrastructuur, die momenteel afkomstig is van verschillende binnenlandse en regionale aanbieders, consolideren, centraliseren en standaardiseren.
Lees het volledige bericht

Equinix en Deloitte starten security-samenwerking in Amsterdams datacenter

Nederlandse bedrijven en overheden waren het afgelopen jaar vaker slachtoffer van cyberaanvallen. Het is dan ook geen toeval dat in een Amsterdams datacenter de samenwerking tussen Deloitte en Equinix gelanceerd wordt, waarmee bedrijven hun gehele IT infrastructuur beveiligen tegen cyberaanvallen. De Managed Security Monitoring van Deloitte die ingezet wordt over Equinix Cloud Exchange, moet uiteindelijk in datacenters over de hele wereld worden uitgerold.
Lees het volledige bericht

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.