Equinix en Deloitte starten security-samenwerking in Amsterdams datacenter

Nederland pioniert in bestrijding cyberaanvallen

  • Bedrijfsnieuws van
  • Equinix
  • geplaatst op
  • 4 oktober 2016 16:07 uur

Nederlandse bedrijven en overheden waren het afgelopen jaar vaker slachtoffer van cyberaanvallen. Het is dan ook geen toeval dat in een Amsterdams datacenter de samenwerking tussen Deloitte en Equinix gelanceerd wordt, waarmee bedrijven hun gehele IT infrastructuur beveiligen tegen cyberaanvallen. De Managed Security Monitoring van Deloitte die ingezet wordt over Equinix Cloud Exchange, moet uiteindelijk in datacenters over de hele wereld worden uitgerold.

Amsterdam pioniert en gebruikt internationale kennis
Kees Plas, Director Deloitte Risk Services: “We hebben wereldwijd meer dan twintig Risk Intelligence Centers, waardoor we in staat zijn om kennis in te zetten om onze klanten te helpen de best mogelijke beslissingen te maken op het gebied van cybersecurity.”

Nederland is het eerste land waar de Security-as-a-Service oplossing aan de Cloud Exchange wordt aangeboden. Deze implementatie stelt Deloitte in staat om op technologie-gedreven oplossingen op te schalen, waar het bedrijf kansen ziet liggen. Alle internationale klanten van Equinix kunnen gebruik maken van de dienst, als ze hun servers in een Nederlands datacenter van Equinix hebben staan.

Risico’s en kosten omlaag, beveiliging omhoog
Aangezien 100 procent beveiligd een illusie is, moet een goede beveiliging niet alleen gericht zijn op het voorkomen van een aanval, maar ook op het herkennen van aanvallen en hier zo snel en effectief mogelijk op reageren. Dit vereist specifieke en schaarse expertise, die niet elke organisatie efficiënt in huis kan halen of houden. Vanuit de Cloud Exchange van Equinix krijgen bedrijven toegang tot de kennis en expertise van Deloitte’s Cyber Intelligence Center.

Equinix Cloud
“Dit is een hele mooie samenwerking”, aldus Michiel Eielts, Managing Director Equinix Benelux. “De jarenlange ervaring van Deloitte op het gebied van cybersecurity en risico-expertise, gecombineerd met de kracht van hun ethical hackers die weten hoe een hacker denkt, maken Deloitte voor ons de ideale partner op het gebied van cybersecurity. Hun kennis en expertise, plus onze infrastructuur en interconnectie bieden klanten een optimale bescherming.”

Plas: “Data vervult meer dan ooit een cruciale bedrijfsrol maar is tegelijkertijd kwetsbaar voor cyberaanvallen. Het is helaas niet de vraag óf er een keer een aanval gepleegd wordt, maar wanneer. De Cloud Exchange infrastructuur van Equinix creëert een centrale security monitoring hub vanuit waar de securityexperts van Deloitte effectief op bedreigingen en aanvallen kunnen reageren over de gehele IT infrastructuur heen.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Tilaa


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Noodstroomvoorzieningen The Datacenter Group Amsterdam laten het afweten tijdens stroomstoring
Ronald: N+1 anyone? En wat Wouter zegt. Kwaliteit kost geld. Bij beschikbaarheid is de redenering van kl...

Noodstroomvoorzieningen The Datacenter Group Amsterdam laten het afweten tijdens stroomstoring
Wouter: Dus de VPS'sen bij TransIP (en haar eigen website) zijn niet redundant, sterker nog: ze zijn niet ee...

Noodstroomvoorzieningen The Datacenter Group Amsterdam laten het afweten tijdens stroomstoring
The Datacenter Group: The Datacenter Group heeft een officiële statement afgegeven inzake de stroomuitval. Anders dan d...

GDPR: de finale klap voor kleine hosters?
Mario: "Data komt op straat te liggen na een DDOS-je" :P

16 hosting en datacenter tweets: Nieuwe routers, sportief 2017, upcoming events, taart en 20 jarig bestaan
Sambal: @ispam Just curious hoe "monitoren" jullie nieuws? Komt dat vanuit ispgids oid?