Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Duitsers starten wedstrijd voor creatieve IPv6 toepassingen

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 27 januari 2009 08:05 uur

Noodklok geluid over IPv6De Duitse IPv6 Council is een wedstrijd gestart voor toepassingen die gebaseerd zijn op IPv6. Applicatie en software ontwikkelaars kunnen ideeën, applicaties en implementaties van IPv6 aanmelden voor de wedstrijd tot 10 april 2009. Tijdens de tweede Duitse IPv6 Summit op 14 mei 2009 in Potsdam worden de winnaars bekend gemaakt die prijzen tot 10.000 euro kunnen winnen.

De hoofdprijs van 10.000 euro is enkel te winnen voor de beste IPv6 applicatie of implementatie, daarnaast zijn er ook twee kleinere prijzen te winnen in deze categorie. Voor de beste ideeën hoe IPv6 zou kunnen worden geïmplementeerd zijn verschillende prijzen van 1.000 euro beschikbaar. De “Darmstädter Erklärung“, een convenant tussen de federale overheid, brancheorganisaties, wetenschappers en andere actoren uit de academische en internet wereld, als afsluiting van de derde Duitse IT Summit in November 2008, gaf een nieuwe impuls aan de IPv6 Council om de introductie van IPv6 in Duitsland te bevorderen, hieruit is onder meer de IPv6 wedstrijd voortgekomen.

Professor Christoph Meinel, van de Hasso-Plattner-Institute en voorzitter van het IPv6 Council:

De wedstrijd moet software en applicatie ontwikkelaars en andere geïnteresseerden de kans bieden om nader kennis te maken met dit nieuwe internet protocol. De belangrijkste criteria voor de jury zijn hoe de voorstellen bijdragen aan de aanhoudende promotie van IPv6 en in welke mate ze bijdragen aan het ervaren van het nieuwe internet protocol.

Net als de Nederlandse IPv6 Task Force, die de IPv6 Awards dit jaar organiseert, valt ook de Duitse IPv6 Council onder de paraplu van het internationale IPv6 Forum.

Japje, 27 januari 2009 10:45 am

Kijk, zo kan het ook natuurlijk. Ipv aflassen er een wedstrijd omheen maken en zo er een goeie richting aan geven.

Ik denk dat Randy een ipv6 enabled electrische BBQ gaat voorstellen ;-)

Dirkje, 27 januari 2009 12:49 pm

File sharing via multicast feeds.

Multicast feeds van 5Mbps op het netwerk, met daarin een multiplex van bestanden. Je kiest eruit wat je nodig hebt. Elke feed heeft zijn eigen type content: software, films, muziek, tv-series.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.