Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Twee leden van de Raad van Toezicht van DENIC zijn opgestapt

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 20 april 2007 08:54 uur

In navolging van het vertrek van DENIC directrische Sabine Dolderer, zijn er nu ook twee van de vijf leden van de Raad van Toezicht van DENIC opgestapt, zo meldt Heise. Het gaat om de Eric Schätzlein, mede-oprichter en voormalig CTO van Schlund und Partner en Elmar Knipp, directeur van Knipp Medien und Kommunikation.

Knipp geeft aan dat sinds het vertrek van Dolderer er geen constructieve samenwerking met de overige leden van de Raad van Toezicht meer mogelijk is, daarbij geeft hij wel aan dat hij bij de algemene ledenvergadering van DENIC zichzelf weer verkiesbaar wil stellen voor zijn voormalige positie. Schätzlein die openlijk het (verplichte) vertrek van Dolderer in twijfel trekt, zal zich niet opnieuw verkiesbaar stellen.

Naar het idee van Schätzlein zou er een frisse, nieuwe Raad van Toezicht moeten worden gevormd. De nog drie overgebleven leden zijn vrijwel allemaal sinds de oprichting van DENIC aanwezig in het bestuur of de raad. Daarnaast zouden DENIC leden de afgelopen jaren veel kritiek hebben gehad op de stoelendans van het bestuur en de Raad van Toezicht, waarbij leden van het ene orgaan hun positie wisselde met leden van het andere orgaan.

Een van de criticasters van het vertrek van Dolderer, Marcus Fauré, directeur van Global Village, geeft aan dat het vertrek van Dolderer een bestuurlijke revolutie was en dat het nu afwachten of er een tegenrevolutie komt. Hij betreurt het vooral dat met het vertrek van Dolderer de goede vertegenwoordiging naar ondermeer de ICANN er niet meer is. Daarbij is zijn angst dat ICANN straks wil dat DENIC per geregistreerde domeinnaam een fee zou moeten gaan betalen, wat onherroepelijk zou leiden tot een prijsstijging voor .de-domeinnamen.

Volgens bestuurslid Klaus Herzig (verantwoordelijk voor de PR), draait DENIC als vanouds door en veranderd het vertrek van de leden van de Raad van Toezicht daar niets aan. Wat wel zeker is dat de aankomende algemene ledenvergadering van DENIC niet saai zal worden.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.