Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Top 3 bedrijfsnieuws van afgelopen week: Infradata, ICTroom en BIT

  • Door
  • Redactie
  • geplaatst op
  • 21 november 2016 12:01 uur

De afgelopen week zijn er meerdere interessante persberichten binnengekomen. Bekijk hier onze top 3 met berichten: Infradata neemt Franse netwerkbeveiligingsspecialist Nomios over, ICTroom definieert nieuwe standaard datacenter services en Datacenter BIT verlaagt energietarief met 15 procent. Maar ook CIG kiest voor datacenterdiensten van CJ2 Hosting B.V. en Parentix zet met nieuwe samenwerking vol in op videomarketing

 1. Infradata neemt Franse netwerkbeveiligingsspecialist Nomios over

Infradata, onafhankelijk integrator van veilige carrier-grade netwerken, neemt de Franse netwerkbeveiligingsspecialist Nomios over. Met deze overname vergroot Infradata zijn capaciteit op het gebied van netwerkbeveiliging en breidt het zijn activiteiten uit naar de Franse markt. Nomios richt zich op grotere ondernemingen en heeft een sterke positie in de defensie technologie, finance en internet/telecom segmenten. De jaaromzet van het bedrijf bedraagt €35 miljoen, met een gemiddelde groei van 30% over de afgelopen jaren. De overname geeft een impuls aan het management en de ruim 70 medewerkers van Nomios, doordat zij de beschikking krijgen over extra kapitaal om versneld te kunnen groeien.
Lees het volledige bericht

 2. ICTroom definieert nieuwe standaard datacenter services

ICTroom kondigt vandaag de lancering van een reeks datacenter ondersteunende diensten in West-Europa aan. Het uitgebreide portfolio omvat onder meer mogelijkheden voor monitoring, onderhoud en beheer en kan worden afgestemd op de zakelijke en operationele behoeften van elk datacenter of computerruimte. Jeroen van der Reijken, Sales Director bij ICTroom, merkt op: `Conservatieve schattingen van de markt brengen het aantal computerruimtes en datacenters in West-Europa op meer dan 40.000. Veel van deze infrastructuren opereren inefficiënt en staan zelfs bloot aan ernstige risico van uitval. ICTroom ‘s datacenter diensten leiden tot verhoogde betrouwbaarheid, verbeterde beveiliging en lagere operationele kosten van deze infrastructuren.
Lees het volledige bericht

 3. Datacenter BIT verlaagt energietarief met 15 procent

BIT, specialist in colocatie, internetverbindingen, managed hosting en outsourcing, maakt bekend dat de stroomprijs voor klanten per 1 januari 2017 wordt verlaagd van 13 cent naar 11 cent per kWh. Dit is een kostenbesparing van maar liefst 15 procent. Ondanks dat de energieprijzen in 2017 stijgen, heeft BIT deze nieuwe kWh prijs tijdig vast weten te leggen. De nieuwe stroomprijs zal tot en met 31 december 2019 geldig zijn. BIT is hiermee één van de goedkoopste datacenters van Nederland.
Lees het volledige bericht

Deze 2 berichten mag je ook niet missen

CIG kiest voor datacenterdiensten van CJ2 Hosting B.V.

Het in Groningen gevestigde CIG (voormalig Centraal Staal) gaat op IT-gebied intensiever met CJ2 samenwerken. Het bedrijf breidt de bestaande internetverbinding uit en gaat over op een eigen, volledig beveiligde verbinding. Daarnaast gaat CIG gebruikmaken van datacenterdiensten van CJ2, hiermee wordt hun volledige serveromgeving ondergebracht bij CJ2. De twee bedrijven uit Groningen kennen elkaar al jaren. Jildert Bokma, manager IT licht toe: “we hadden al een domeinregistratie en internetverbinding via CJ2. We kennen het bedrijf goed, dat we nu meer diensten afnemen ligt eigenlijk in het verlengde van de relatie die we al hadden. We hebben korte lijnen, ze helpen snel en bovenal hebben we gewoon vertrouwen in deze partij.”
Lees het volledige bericht

Parentix zet met nieuwe samenwerking vol in op videomarketing

Het Amsterdamse techbedrijf slaat de handen ineen met online videoproducent FOUR creating voor originele B2B- en B2C-communicatie. Parentix voorziet klanten en partners van zakelijke software in de cloud op laptop, tablet en mobiel. Door op langere termijn samen te werken met FOUR creating, hoopt het bedrijf haar cloud diensten voor een groter publiek begrijpelijk te maken.
Lees het volledige bericht

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.