CIG kiest voor datacenterdiensten van CJ2 Hosting B.V.

  • Bedrijfsnieuws van
  • CJ2 Hosting
  • geplaatst op
  • 14 november 2016 17:31 uur

Het in Groningen gevestigde CIG (voormalig Centraal Staal) gaat op IT-gebied intensiever met CJ2 samenwerken. Het bedrijf breidt de bestaande internetverbinding uit en gaat over op een eigen, volledig beveiligde verbinding. Daarnaast gaat CIG gebruikmaken van datacenterdiensten van CJ2, hiermee wordt hun volledige serveromgeving ondergebracht bij CJ2.

De twee bedrijven uit Groningen kennen elkaar al jaren. Jildert Bokma, manager IT licht toe: “we hadden al een domeinregistratie en internetverbinding via CJ2. We kennen het bedrijf goed, dat we nu meer diensten afnemen ligt eigenlijk in het verlengde van de relatie die we al hadden. We hebben korte lijnen, ze helpen snel en bovenal hebben we gewoon vertrouwen in deze partij.”

Samenwerking
De band tussen CIG en CJ2 stamt al uit 2007, toen CIG via Community Netwerk Groningen een internetverbinding van CJ2 afnam. Inmiddels hebben de beide partijen een langdurig contract afgesloten. Voor CIG is het de vraag of zij in de toekomst méér datacenter- of clouddiensten nodig zullen hebben. Maar voor Bokma staat vast dat CIG deze diensten ook bij CJ2 af zal nemen.

De servers van CIG stonden voornamelijk op interne kantoorlocaties, deze situatie is echter steeds minder geschikt. Het bedrijf groeit namelijk flink. Een hogere uptime moet gegarandeerd zijn en de data moet altijd bereikbaar zijn. Niet alleen het kantoor in Groningen is afhankelijk van de verbinding met CJ2, ook de vestigingen in Duitsland zijn verbonden met het internet via het Groningse bedrijf.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.