Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Ook in 2017 gaat de consolidatie in de hostingmarkt door

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 5 januari 2017 08:00 uur

In de eerste week van januari 2017 zijn er alweer twee overnames in de hostingmarkt bekendgemaakt. Metaregistrar neemt de hosting- en domeinnaam activiteiten van Networking4all over en WeservGroup neemt Orange Lemon in zijn geheel over. Daarmee zet de consolidatie die in de hostingmarkt gaande is, ook weer in 2017 voort.

Aan de overnames is op zich niet zo heel veel opvallends. Het zijn overnames die de laatste tijd veel voorbij komen. Weserv is een middelgrote hoster die een andere collega-hoster overneemt die qua omvang vermoedelijk iets kleiner is.

In het geval van Metaregistrar en Networking4all zie je hetzelfde patroon. Networking4all en Metaregistrar waren vooral concurrenten van elkaar op het gebied (reseller) domeinregistraties. Door beide overnames wordt de overnemende partij iets groter en krijgt daardoor meer schaalgrootte en is daardoor beter in staat om te overleven.

Interessant is verder om te zien dat Networking4all aankondigt zich door de overname volledig te kunnen gaan specialiseren op security-oplossingen van het bedrijf. Tegelijkertijd kondigt het bedrijf aan het portfolio op het gebied van security-oplossingen verder te zullen gaan uitbreiden. De overnamesom die Metaregistrar betaalt om de activiteiten over te nemen, zal daar ongetwijfeld bij helpen. Op die manier zorgt de overname niet alleen voor meer focus op een (andere) specialisatie, maar ook voor het nodige kapitaal om daar in te investeren.

Het lijkt erop dat de consolidatieslag op zijn hoogtepunt is of daar zelfs al overheen is. Dat roept ook de vraag op hoe de hostingmarkt in de nieuwe (geconsolideerde) samenstelling en vorm zich gaat ontwikkelen. Wat gebeurt er met de concurrentieverhoudingen in de markt? Op welke wijze zullen bedrijven aan marketing doen en (potentiële) klanten benaderen? Wat gebeurt er op het gebied van concurrentie om schaars personeel? Ik verwacht dat dit jaar de kaarten geschud zullen worden en we zullen zien hoe het ‘nieuwe normaal’ in de hostingmarkt zal zijn.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 27 januari 2017
apkdld: Enjoy most recent number one popular android apps game on your phone and tablet, also be aware that ...

Heartbleed – of de noodzaak om als provider altijd te patchen
showbox alternative: Is showbox not working? Don’t be anxious we have included a list of best Showbox alternative for y...

Naar de cloud of naar de haaien?
http://www.coins4games.us/: När jag för en gångs skull sitter uppe och läser precis när ämnet kommer... så ...