Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Vergadering Notice and Take Down in Nederland – 1 juni

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 6 mei 2007 09:46 uur

Op 1 juni om 13:30 uur in Den Haag organiseren ECP.NL (platform voor eNederland) en het ministerie van Economische Zaken (MinEz) de vergadering Notice and Take Down in Nederland. De vergadering heeft tot doel om tot een landelijk systeem te komen dat specifiek het notice gedeelte regelt. Ik denk dat daarmee bedoeld wordt de melding van iets mogelijk onrechtmatig plus de beoordeling of de melding op zichzelf al dan niet terecht is. Enkele maanden geleden heeft XS4ALL zelf al een dergelijke nieuwe procedure gelanceerd en daarmee waarschijnlijk de discussie doen oplaaien.

Ook op 1 juni vanaf 9:30 uur, voorafgaand aan de vergadering, organiseren ECP.NL en OPTA de bijeenkomst ‘Verantwoordelijkheid voor internetveiligheid’. Deze bijeenkomst moet gezien worden in het verlengde van de consultatie die OPTA al eerder had gehouden over de “zorgplicht” van ISP’s waarvoor OPTA mogelijk additionele regels wil maken. Dat gaat vast een interessante discussie worden, gezien dat idee van OPTA bij verschillende ISP’s, zowel groot als klein, in het verkeerde keelgat is geschoten.

Zelf zal ik hoogstwaarschijnlijk ook bij beide bijeenkomsten aanwezig zijn. Gezien pers niet is uitgenodigd zal ik geen openbaar verslag op ISPam.nl plaatsen. Uiteraard zal dat wel beschikbaar zijn voor de de door mij vertegenwoordigde leden van ISPConnect.

Aanmelden voor de OPTA bijeenkomst over de “zorgplicht” van ISP’s kan hier en voor de vergadering Notice and Take Down in Nederland kan een e-mail gestuurd worden naar [email protected] of telefonisch via 070-4190309. De vergadering is overigens enkel toegankelijk voor wie een bevestiging krijgen van hun deelname. Deelname zelf is kostenloos!

Martijn Groenleer, 6 mei 2007 9:43 pm

Arnout, ik zie je verslag graag tegemoet.

Ik ga er vanuit dat je ons standpunt zeer goed kunt vertegenwoordigen.


Btw al een idee wanneer de eerste ALV voor ispconnect is? ;)

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.