Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Mijndomein.nl registreert 100.000e .nl-domeinnaam

 • Door
 • Randy ten Have
 • geplaatst op
 • 6 juni 2007 17:57 uur

SIDN en mijndomein.nl en hebben vandaag bekend gemaakt dat mijndomein.nl de 100.000ste .nl domeinnaam heeft geregistreerd. Het is voor het eerst dat een klant van SIDN deze grens doorbreekt.

Henri de Jong, Directeur mijndomein.nl: ‘Wij zijn er uiteraard trots op dat we er als eerste klant van SIDN in geslaagd zijn de grens van 100.000 geregistreerde .nl domeinnamen te passeren. Zeker omdat we in minder dan een jaar het aantal registraties verdubbeld hebben. Gezien de huidige groei, verwachten we dat we aan het einde van dit jaar zelfs totaal 300.000 domeinnamen te hosten.’

Roelof Meijer, Algemeen Directeur SIDN: ‘Op dit moment hebben wij zo’n 2.4 miljoen domeinnamen uitgegeven. Een tendens die we zien is dat steeds meer particulieren een .nl domeinnaam registreren. Aangezien er ruim 16 miljoen Nederlanders zijn is er dus nog een behoorlijk groeipotentieel.’

Paul, 6 juni 2007 6:39 pm

Wel jammer, ze verpesten toch een beetje de markt door de domeinnamen (bijna) gratis weg te geven en op het moment dat de klant iets met zijn domeinnaam wil gaan doen penning 16 te vragen zodat je vaak nog steeds niet goedkoop uit bent.

Arjan Bijnen, 6 juni 2007 8:56 pm

@Paul, wat kan je aan de andere kant van MijnDomein.nl verwachten?? Prijzen zijn goedkoop maar een klant kan absoluut niet bellen voor telefonisch support.

Gelukkig ook nog erg veel klanten welke wel voor het stukje persoonlijke aandacht kiezen en liever geen nummertje 100.000 zijn.

Marijn, 7 juni 2007 9:15 am

Laten we geen kritiek hebben op een zeer succesvol business model. :) Dat het niet het jouwe is (of het onze) doet daar niets aan af. Proficiat, Mijndomein.

Arjan Bijnen, 7 juni 2007 6:23 pm

@Marijn, succesvol mag naar onze mening niet ten kosten gaan van service. Daarbij kan iedere partij met een groot marketingsbudget succesvol worden... Succesvol blijven is voor vele echter een groot probleem!

Jan, 11 juni 2007 9:58 pm

Hmm ik snap alleen niet waarom SIDN dit naar buiten brengt.
Dan kunnen we net zogoed de Top 100 even posten.
Ik vind het super voor Mijndomein natuurlijk, maar vraag me toch af of het enigsinds eerlijk is voor een organisatie als SIDN dit te doen.

Richard, 13 juli 2007 12:16 pm

En toen deed de website van mijndomein.nl het alweer niet, http://www.mijndomein.nl/

Alleen 4 vakken in een ander kleurtje, alle tekst is weg.

 • Pingback: Jaaroverzicht 2007: SIDN · ISPam.nl

 • Laatste reacties

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.