Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Vosko Trofee voor drijvende kracht Amsterdamse glasvezel

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 20 juni 2007 12:07 uur

De drijvende kracht achter de Amsterdamse glasvezel, Dirk van der Woude, programmamanager bij Citynet Amsterdam, heeft de Vosko Trofee voor Business en Innovatie gewonnen. Een vakjury wees het Fiber to the Home (FTTH)-project van de gemeente Amsterdam aan als de grootste doorbraak van het jaar op het gebied van netwerktechnische vernieuwing in Nederland. Van der Woude krijgt als winnaar een cheque van €10.000 en de Trofee zelf.

De jury koos uiteindelijk voor Dirk van der Woude en Citynet vanwege de moeilijke omstandigheden waaronder het project gerealiseerd is en het doorzettingsvermogen van de projectleiders. Zij moesten niet alleen technische uitdagingen overwinnen, maar hadden ook te kampen met politieke discussies en weerstand vanuit gevestigde partijen zoals de kabelbranche.

Jury voorzitter Erik Huizer, Hoogleraar aan de Universiteit van Utrecht:

De Vosko Trofee kent elk jaar weer een verbazingwekkend aantal ondernemende Nederlandse netstrijders, die vrijwel allemaal uitblinken in innovativiteit. De keuze was ook dit jaar lastig, want alle genomineerden hebben de potentie om het netwerklandschap blijvend te veranderen. Met Dirk van der Woude heeft de Vosko Trofee echter een terechte winnaar.

Dirk van der Woude over Citynet:

Citynet is een typisch Don Quichot-project geweest: ten strijde trekken tegen de gevestigde orde. Het is mooi om te zien wat de kracht van het argument kan doen. Wij hebben nu een supersnel netwerk gerealiseerd met een eerlijk businessmodel, dat met name de creatieve industrie in onze stad een enorme impuls kan geven.

De toekenning van de Vosko Trofee mag ook als een opsteker en versterking van de positie van het Amsterdamse glasvezelnetwerk, gezien dat zoals de jury al aangaf flink onder vuur lag van ondermeer de kabelbranche, maar de strijd nog niet gestreden is, gezien EU Commissaris Neelie Kroes recent liet weten grote twijfels te hebben over de Amsterdamse glasvezel plannen en eventueel nog roet in het eten zou kunnen gooien.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 14 september 2016
calculo de creditos de consumo: Hervorragend – lange nicht’s mehr von Euch gelesen. Dafür habt Ihr Euch ja diesmal gr...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!