Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Amerikaanse staatssecretaris uit zijn dak over Netwerk Neutraliteit

 • Door
 • Arnout Veenman
 • geplaatst op
 • 25 juni 2007 09:01 uur

Tijdens de Supernova 2007 conferentie over technologische ontwikkelingen, is de staatssecretaris voor communications and information, John Kneuer uit zijn dak en begon te schreeuwen naar het publiek, nadat hij commentaar had gekregen op zijn uitspraak dat marktwerking en niet overheidsregulatie internet innovatie en toegang zou beschermen.

Kneuer heeft verder gesteld dat overheidsregulatie van netwerk neutraliteit uitgesloten is, hij motiveerde dat met de volgende redenen:

De uitdaging is om een grote applicatie service provider in de toegangsmarkt te hebben. Dat is een buitenkans om via een compleet ander soort speler het concept van open access in de markt te introduceren. Als open access een voordeel voor consumenten is en consumenten dat nodig hebben en willen, dan voorziet de speler die dat aanbied in een belangrijke behoefte en heeft die een voordeel, waardoor de concurrentie onder druk staat om dat ook aan te bieden.

Ik geloof sterk in het feit dat de marktwerking voor veel, veel, veel openere netwerken en toegang gaan leiden dan ik als regulerende partij kan realiseren.

Het verhaal over marktwerking is mooi, enkel moet daarbij wel in beschouwing worden genomen dat Kneuer voor zijn functie als staatssecretaris, werkte bij een advocatenkantoor dat telecombedrijven vertegenwoordigde tegenover de wetgever. Dat zijn standpunt dan ook vrijwel volledig in het voordeel is van de telecombedrijven mag dan ook nauwelijks als een verrassing worden gezien, want wiens brood men eet, wiens woord men spreekt.

Via: The Register

Jorre, 25 juni 2007 3:02 pm

laatste zin: verassing = verrassing.

 • Pingback: FTC: Regulering netwerk neutraliteit niet noodzakelijk · ISPam.nl

 • Laatste reacties

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.