Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

ISP voor het hekje om hosten Emule link website

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 20 juni 2006 11:04 uur

Vandaag staan de beheerders van een tweetal emule websites en hun ISP voor het hekje vanwege het inbreuk maken op auteursrechten en gezamelijk een criminele organisatie vormen. Voor het feit dat de ISP, The MindLab Hosting, voor het hekje staat doet bij mij en ook bij Alex Bik van BIT, die namens die ISPO spreekt vind het onterecht dat de ISP ook voor het hekje wordt geplaatst en zegt hierover in De Telegraaf:

Internetproviders worden geacht in te grijpen als ze worden gewezen op ‘onmiskenbaar verboden’ materiaal dat hun klanten op het web zetten. Het meest voor de hand liggende voorbeeld is kinderporno. Voor kopieën van bijvoorbeeld muziek en films is dat minder eenvoudig te bepalen. Internetproviders hebben niet de tijd om zelf al hun servers af te struinen op de eventuele aanwezigheid van mogelijk illegaal materiaal. Ze willen niet gaan zitten op de stoel van de rechter.

De advocaat van The MindLab hosting, meester Spreksel, spreekt van een lachertje, zeker gezien op het moment dat op de dag dat de politie bij de ISP binnenviel ze nog in gesprek waren met de club van Tim uilsKUIKen ook wel bekend als BREIN om het voor iedereen tot een goed einde te brengen. Bij deze inval en de daarbij gepaardgaande inbeslagname waren ook alle 60 andere klanten van de ISP de dupe van deze actie en mocht de directeur van de ISP een nachtje in de cel doorbrengen.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.