Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Webhosters.nl in een nieuw jasje

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 3 april 2009 08:08 uur

Webhosters.nlDe oudste webhostingvergelijkingssite van Nederland Webhosters.nl is in een nieuw jasje gestoken. De vorige versie van Webhosters.nl had een nogal retro-look. De vernieuwing is het gevolg van de overname van Webhosters.nl door multimedia uitgever JHED Media in september 2008.

Jeroen Huis in ’t Veld, directeur van JHED Media:

Tijdens de verbouwing constateerden we een aantal ontwikkelingen. Allereerst zijn in het afgelopen jaar veel kleine aanbieders verdwenen. Zij werden overgenomen door middelgrote partijen. We constateren ook dat de tevredenheid over de grotere webhosters toeneemt. Met name de waardering voor de professionelere aanbieders met meer dan 10 FTE’s in dienst is toegenomen. Er lijkt daarmee een kwaliteitsslag te zijn gemaakt.

Alle eerdere ervaringen en beoordelingen van de oude Webhosters.nl zijn meegenomen naar de nieuwe site. Opvallend is dat het aantal ervaringen dat achtergelaten zou zijn ineens gehalveerd is, op de oude website stond twee maanden geleden dat er 17.751 ervaringen waren achtergelaten, terwijl dat er nu ineens nog maar 8745 zijn. De nieuwe uitgever van de website lijkt schoon schip te maken en wel de daadwerkelijke statistieken te tonen.

Wat vinden jullie van de nieuwe Webhosters.nl?

Verantwoording: De uitgever van ISPam.nl geeft ook de concurrende website ISPGids.com uit.

Sander Backus, 3 april 2009 3:31 pm

Ik tel 7 banners op 1 pagina allemaal voor webhosters.
Hele ervaringen systeem lijkt nogal naar de achtergrond gebracht, ik zie zo snel geen manier om van een bedrijf de ervaringen te zien zonder naar een hostingpakket te gaan kijken.
lijkt mij eigenlijk alleen maar verslechtering.

Peter, 4 april 2009 11:13 am

Ach ja, zij sjoemelden, jij bent ook niet helemaal eerlijk. Uit je eerdere "onderzoek":

"Als laatste punt, advertentieplekken: NOOIT"

en kijk nu eens naar ISPgids...

Arnout Veenman, 5 april 2009 8:24 am

@Peter, dus jij noemt elke ondernemer die zijn business model na drie jaar aanpast oneerlijk.

Op ISPGids.com kan elke ISP voorkomen dat er advertenties in zijn vermelding, indien hij elke twee weken er een ervaring met hem wordt achter gelaten (dat werkt het beste als de ISP zijn klanten naar ons verwijst) daarnaast kan de ISP ook een [url=www.ispgids.com/premium]ISPGids.com Premium Abonnement[/url] nemen, dat naast een advertentie vrije vermelding nog meer voordelen heeft.

Peter, 5 april 2009 12:02 pm

Nee Arnout, alleen degenen die over 'nooit' praten. Dan had je simpelweg moeten zeggen dat er 'geen plannen zijn om...' en dat weet jij net zo goed als ik. Ik vind het simpelweg hypocriet om nu een verhaal van 3 jaar geleden aan te halen terwijl de nieuwe eigenaar juist schoon schip maakt terwijl het in jouw geval andersom lijkt te zijn.

Arnout Veenman, 5 april 2009 1:02 pm

@Peter, om over de formulering te vallen is kinderachtig, niet waar? Verder heb ik me aan die uitspraak gehouden, want de opzet van ISPGids.com ook volledig veranderd in de afgelopen drie jaar. In de oorspronkelijke opzet was er geen enkele vorm van commercie op de website te vinden, enkel de gegevens van de ISP en de mogelijkheid om ervaringen te delen. Langzaam maar zeker kwam daar de mogelijkheid om aanbiedingen en diensten toe te voegen bij. Hierdoor stond ISPGids.com al vol met (gratis geplaatste) aanbiedingen en advertenties van ISP's zelf en zij verdienen daar dus geld aan. Net als de ISP's die we al de mogelijkheid boden om gratis te adverteren hebben we ook besloten dat betaald mogelijk te maken.

Jeroen, 6 april 2009 10:03 am

@Arnout: zeggen dat er nooit advertenties op ISPgids zullen komen is natuurlijk een mooie manier om jezelf populair te maken.. wanneer de populariteit er eenmaal is valt dat niet zo snel meer weg wanneer er advertenties bij komen.

Magoed, ik kom nooit op ISPgids dus ga me er verder niet mee bemoeien.. Arnout moet ook eten, net als ieder ander mens..

Diederick W., 6 april 2009 10:13 am

Er is een ratingsysteem aan de ervaringen gekoppeld op webhosters.nl. Dat is opzich goed en netzoals ispgids dat heeft. Echter heeft de nieuwe eigenaar alle oude ervaringen van voor een bepaalde datum een gemiddelde score gegeven, omdat er toen blijkbaar nog geen score gegeven kon worden door de personen die een ervaring achter lieten. Dit heeft als gevolg dat bedrijven die al langer bestaan en dus ervaringen hebben van voor 2006 (ofzo), automatisch een oneerlijk gemiddelde hebben. Danwel dat negatieve ervaringen als gemiddeld worden gezien, danwel dat positieve ervaringen als gemiddeld worden gezien.

Hier is duidelijk niet over nagedacht.

Arnout Veenman, 6 april 2009 6:11 pm

@Jeroen, daar heb je een punt, maar volgens mij heb ik ISPGids.com (en/of met zelf) nog populairder gemaakt door het mogelijk te maken om gratis aanbiedingen (advertenties) te kunnen plaatsen, daar maken tientallen ISP's al tijden dankbaar gebruik van. ;-)

Tim Planning, 6 april 2009 6:35 pm

[b]Edit:[/b] Deze reactie is in strijd met onze huisregels en derhalve verwijderd.

Arnout Veenman, 6 april 2009 7:27 pm

Het is niet toegestaan om op de man te spelen. Gezien de aard van het onderwerp heb ik de discussie laten gaan, maar daar zijn grenzen aan. Hieronder dus enkel ontopic reageren, andere reacties worden verwijderd.

Dorine, 23 juli 2009 11:18 am

De vernieuwde webhosters.nl vind ik absoluut geen verbetering en het verbaast me niks dat er minder ervaringen worden achtergelaten.
Ik mis de overzicht lijst van alle webhosters waar ik makkelijk de ervaringen met een bepaalde webhost kon terugvinden.
Met al die druk bewegende advertenties valt het kleine vakje 'Zoek webhoster' nauwelijks op. Die advertenties eisen alle aandacht op en ik kan me voorstellen dat de meeste bezoekers al snel weer weg surfen omdat ze bloednerveus worden van die zenuwen ads.

P.S. IK zocht eigenlijk naar ervaringen met domeinbalie maar die kon ik niet vinden.

Arjan Bijnen, 23 juli 2009 5:34 pm

@Dorine: Je kan hiervoor natuurlijk altijd terecht op ISPGids.com. Voor ervaringen met Domeinbalie (voorheen Interlize) kan je rechtstreeks http://www.ispgids.com/isp/domeinbalie-nl bezoeken.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.