Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

EURid viert derde verjaardag

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 7 april 2009 08:01 uur

Vandaag is het drie jaar geleden dat .eu-domeinnamen met een landrush algemeen beschikbaar werden. In januari 2009 werd de drie miljoenste .eu-domeinnaam geregistreerd. Daarnaast is het .eu-domein in drie jaar tijd uitgegroeid tot de vijfde grootste ccTLD. De meeste .eu-domeinnamen zijn geregistreerd in Duitsland met een marktaandeel van 30%, gevolgd door Nederland (14%), het Verenigd Koninkrijk (12%), Frankrijk (8%) en Polen (6%).

De populariteit en het belang van .eu-domeinnamen wordt onderstreept door aankomend EU-voorzitter Zweden, die een .eu-domeinnaam in plaats van een .se-domeinnaam kiest voor de website van haar voorzitterschap (www.se2009.eu).

Viviane Reding, de EU-commissaris voor Informatiemaatschappij en media:

Ik ben verheugd dat Zweden heeft gekozen voor een .eu-domein voor het voorzitterschap van de Europese Unie dat op 1 juli aanvangt. Dit hoopvolle gebaar wordt hopelijk door talrijke andere toekomstige voorzitterschappen gevolgd. Dit alleen toont aan dat .eu, dat vandaag zijn derde verjaardag viert, een evidente keuze is geworden voor iedereen die op zoek is naar een Europese online-identiteit.

Op dit moment staat de teller van het aantal .eu-domeinnamen op 3.037.296. Het aantal nieuwe registraties zou dit jaar nog weleens explosief kunnen gaan toenemen, door de 2 voor de prijs van 1 actie waar .eu-registrars in april 2009 voor het eerst gebruik van kunnen maken.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.