Tweede Kamerleden brengen werkbezoek aan EvoSwitch

  • Bedrijfsnieuws van
  • EvoSwitch
  • geplaatst op
  • 24 september 2014 09:43 uur

Vandaag was een gezelschap van Tweede Kamerleden, hun persoonlijk medewerkers en vertegenwoordigers van de organiserende partijen (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN), Google, de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX), stichting Dutch Hosting Provider Association (DHPA) en LeaseWeb) te gast bij EvoSwitch AMS1 voor een werkbezoek.

Ons land heeft een sterke en omvangrijke hostingsector, een relatief goed klimaat voor startups in de online sector. En met de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) hebben we het grootste internetknooppunt ter wereld. Het doel van het werkbezoek was om de Kamerleden te informeren over de kansen die Nederland heeft in de internationale digitale economie. En met elkaar van gedachten te wisselen over de uitdagingen die er zijn op het gebied van beleid, en wet- en regelgeving waarmee Nederland voorop kan blijven lopen. En waar kon dit beter, dan bij een van de tastbare symbolen van de Nederlandse digitale economie: EvoSwitch AMS1.

Nederlands internet, derde mainport voor de Nederlandse economie

Deelnemers aan het werkbezoek verkregen inzicht in hoe het internet werkt. Tevens werd er gesproken over de rol van Nederland in de internationale context, en over de impact van wet- en regelgeving op o.a. het vestigingsklimaat en het vertrouwen in de digitale economie. Uit onderzoek van Deloitte, in opdracht van AMS-IX, DHPA, Rabo en ECP), dat eind vorig jaar werd gepubliceerd, blijkt dat de Nederlandse digitale infrastructuur – na Schiphol en de Rotterdamse haven – de derde mainport van Nederland is. Ook blijkt het belang van internet voor de Nederlandse economie uit het rapport Global Enabling Trade Report 2014 van het World Economic Forum (WEF), waarin Nederland wordt geroemd voor zijn Digitale-infrastructuur. De Nederlandse digitale infrastructuur neemt hierbij een fraaie 3e plaats in.

De Nederlandse Digitale-infrastructuursector behoort duidelijk tot de top van de wereld en concurreert met Londen en Frankfurt. Onder andere het huidige open en neutrale karakter van de Nederlandse markt voor internetdiensten maakt Nederland een aantrekkelijke vestigingslocatie voor bedrijven in de digitale infrastructuursector.

Rondleiding maakt internet tastbaar

Tijdens de rondleiding door het datacenter werd zichtbaar gemaakt wat wetsvoorstellen fysiek betekenen. De aanwezigen werden daarbij meegenomen in de wereld van “Next Generation” Datacenter Infrastructuur. De aanwezigen waren enthousiast over dit werkbezoek en voor sommigen was het ook echt een ‘eye-opener’ dat deze hele aparte wereld schuil gaat achter het internet. De organisatie kijkt dan ook terug op een geslaagde dag.

IMG_55482

Van links naar rechts: Sharon Gesthuizen,SP; Michiel Steltman,DHPA;Alex de Joode,LeaseWeb; Jeroen Recourt,PvdA; Eric Boonstra,EvoSwitch; Leah Postma,Google; Astrid Oosenbrug,PvdA; Maarten Simon,SIDN; Bastiaan Goslings, AMS-IX

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.