5 tips voor het beveiligen van uw cloud omgeving

  • Bedrijfsnieuws van
  • Sales Channel
  • geplaatst op
  • 4 januari 2016 15:59 uur

Een private cloud omgeving zorgt voor meer controle over uw data. Als het aankomt op het beveiligen van de cloud moet de controle over uw werkomgeving niet worden onderschat. Wanneer u cloud omgevingen gaat vergelijken zijn hier vijf tips over het beveiligen van uw cloud.

1. Weet waar uw data staat
Hoe kunt u uw data beveiligen, zonder dat u weet waar het staat? Natuurlijk, firewalls houden de indringers weg en codering houdt de data veiliger. Maar u weet niet waar uw data staat als de cloud omgeving verdwijnt. De mogelijkheid om te zeggen dat uw data op een enkele machine staat is een lange weg voor de veiligheid van uw data in de cloud.

2. Maak altijd een back-up
Eén van de meest simpele dingen om meer controle te houden over uw data is een back-up – maar dit wordt door veel bedrijven gewoon niet gedaan. Wat er ook gebeurt – u heeft uw data altijd nog paraat als reserve. Dit is meer uw bedrijf beveiligen dan uw data, maar het is dezelfde gedachte. Een voorbeeld hiervan is T-Mobile – die raken data kwijt van consumenten, omdat er geen back-up is gemaakt.

3. Ben er zeker van dat uw data center de veiligheid serieus neemt
Door te weten waar de data is opgeslagen kunt u het datacentrum voorzien van alle toegankelijke veiligheidselementen die er op dat moment intern beschikbaar zijn. Beheerde services zoals firewalls en antivirus zijn aangeboden door datacentra of cloud providers. Deze zorgen voor verhoogde veiligheidsmaatregelen voor de beheerde servers.

4. Vraag om referenties van andere klanten
Als u twijfelt, vraagt u dan naar bestaande klanten die strenge veiligheidsmaatregelen eisen. Financiële bedrijven, verzekeringsmaatschappijen of de overheid zijn een goede start. Referenties garanderen niks, maar als zij ongeveer dezelfde veiligheidsdoelen voor ogen hebben is deze provider misschien wat voor u. Neem direct contact op met deze partijen om te vragen waar ze de cloud service voor gebruiken en welke stappen ze hebben genomen om hun data te beveiligen.

5. Testen
Test van te voren altijd en neem niks aan. Dit is de enige manier waarmee u kunt achterhalen of iets daadwerkelijk veilig is. Het is niet ongewoon voor organisatie met zeer gevoelige data dat er zelfs een hacker voor wordt ingeschakeld om hun systeem te checken. Het nauwkeurige testen is net zo belangrijk voor data in de cloud als voor data buiten de cloud. Wanneer u erachter komt dat u ondanks de beveiliging bij uw data kan komen, kan een ander dat ook.

Cloud services vergelijken
U kunt bij Sales Channel vragen om meer informatie of een vergelijk aanvragen voor een zakelijke cloud omgeving. Sales Channel helpt u graag verder.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.