53 procent IT-beslissers vindt 24×7 IT-beheer grootste voordeel bij uitbesteden

Kwetsbaarheid bij vertrek of ziekte medewerker belangrijkste uitdaging voor interne beheerafdeling

  • Bedrijfsnieuws van
  • SPS
  • geplaatst op
  • 8 januari 2015 14:37 uur

53 procent van de IT-beslissers ziet 24×7 IT-beheer als grootste voordeel bij het uitbesteden van beheertaken. Dit blijkt uit onderzoek van SPS, specialist in IT-beheer en ontwikkelaar van IT-beheersoftware Gensys, onder 145 IT-beslissers. Als grootste nadeel voor het zelf beheren van IT wordt de kwetsbaarheid bij vertrek of ziekte van medewerkers genoemd. Ook het 24×7 zelf runnen van het IT-beheer zien IT-beslissers als een uitdaging.

Grootste voor- en nadelen uitbesteden IT-beheer

In het onderzoek is aan de IT-beslissers gevraagd welke voor- en nadelen zij ervaren bij het uitbesteden van IT-beheer. 47 procent geeft als voordeel aan dat het IT-beheer niet meer persoonsafhankelijk is als het wordt uitbesteed. Het afhankelijk zijn van derden wijst 70 procent van de IT-beslissers aan als grootste nadeel bij het uitbesteden van beheertaken.

24x7-voor en nadelen

Grootste voor- en nadelen IT-beheer in eigen huis

Aan de IT-beslissers is ook gevraagd wat de grootste voor- en nadelen zijn bij het zelf beheren van IT. Ruim twee derde (68%) vindt de korte lijnen en het snel kunnen schakelen het grootste voordeel. Als grootste nadeel wordt door 59 procent het kwetsbaar zijn aangemerkt. Ook zegt 57 procent van de IT-beslissers het moeilijk te vinden om 24×7 IT-beheer te realiseren.

24x7-voor en nadelen_2

Linda Verweij, COO van SPS: “Het is niet verwonderlijk dat de IT-beslissers het realiseren van 24×7 beheer als een grote uitdaging ervaren. Dit vraagt om een uitgebreide beheerafdeling en dat is niet voor iedere organisatie weggelegd. Maar juist nu IT steeds complexer wordt en het aantal benodigde kennisgebieden toeneemt, is het belangrijk om de mogelijkheden voor uitbesteding in kaart te brengen. Mijn ervaring is dat de voordelen van uitbesteding, waaronder het verdwijnen van de afhankelijkheid van de eigen beheerders, opwegen tegen de nadelen.’’

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.