A10 Networks breidt security-aanbod uit met Thunder Convergent Firewall

Thunder Convergent Firewall combineert hoge snelheid beveiligingsfunctionaliteit met schaalbare A10 Harmony architectuur

  • Bedrijfsnieuws van
  • A10 Networks
  • geplaatst op
  • 12 november 2015 13:10 uur

Een nieuwe oplossing die het schaalbare ACOS Harmony-platform combineert met een groot aantal hoge snelheid beveiligingsfuncties. Daarmee speelt het bedrijf in op het explosief toenemend gebruik van mobiele apparatuur en apps. Maar ook de transitie naar cloud-computing en SDN- en NFV-netwerken, waarvoor nieuwe generatie firewalls nodig zijn. Met de Thunder Convergent Firewall consolideert A10 Networks SSL Insight, ADC en CGN-functionaliteit, in een compacte appliance voor datacenters.

“Wij introduceren de eerste oplossing die meerdere beveiligingsoplossingen voor datacenters consolideert”, zegt Lee Chen, CEO van A10 Networks. “De Thunder Convergent Firewall is een uiterst effectief, vergaand schaalbare all-in-one beveiligingsplatform voor applicaties, om de assets van organisaties te beschermen. Het bewijst de kracht en veelzijdigheid van ons ACOS Harmony-platform. Bij het implementeren van de belangrijkste beveiligingsfuncties hebben wij nauw samengewerkt met onze klanten.”

A10 Thunder Convergent Firewall

De nieuwe A10 Thunder Convergent Firewall oplossing van A10 Networks wordt in het eerste kwartaal van 2016 leverbaar en biedt samengevat:
– Hoge snelheid Secure Web Gateway met geïntegreerde explicit proxy, URL filtering en SSL Insight. Hiermee zijn security-policies op te leggen aan al het uitgaande HTTP/HTTPS-verkeer
– Hoge snelheid datacenter firewall (DCFW) met geïntegreerde Denial-of-Service (DoS) protectie en Server Load Balancing (SLB). Het is een laag 4 stateful firewall en een laag 7 applicatiegateway.
– Hoge snelheid Gi/SGi firewall met geïntegreerde DoS en Carrier Grade NAT (CGN). De Gi/SGi firewall beschermt mobiele infrastructuren met geavanceerde security-policies
– Hoge snelheid IPSec site-to-site VPN. Deze helpt organisaties het applicatieverkeer tussen sites te beveiligen en biedt internationale ondernemingen ook de mogelijkheid om publieke netwerken te gebruiken om hun applicatieverkeer veilig te transporteren.
– aGalaxy Centralized Management System voor Thunder CFW. aGalaxy biedt functionaliteit voor het managen van alle apparatuur, configuraties, probleemoplossing en het maken van rapportages.

Firewall van de toekomst

“De Thunder CFW is een logische uitbreiding van A10’s securitystrategie,” zegt Brad Casemore, Research Director, Datacenter Networks bij IDC. “Het maakt A10’s SSL Insight-functionaliteit toegankelijk voor nieuwe toepassingen, om de medewerkersproductiviteit te verhogen en risico’s te verkleinen met URL-filtering en bedreigingsanalyses. Daar zal een brede range klanten interesse in hebben, variërend van cloud- en serviceproviders tot grote organisaties.”

De firewall van de toekomst moet een hoge verwerkingssnelheid en ingebouwde SSL-zichtbaarheid hebben, om het continu toenemende netwerkverkeer te kunnen controleren. Thunder CFW is een geconvergeerde oplossing voor zowel cloud- en serviceproviders, als grote organisaties, die de volgende voordelen biedt:

– Uitzonderlijke performance en schaalbaarheid in een compacte vormfactor: firewall performance is door ACOS schaalbaar tot ruim 150 Gbps en 5 miljoen CPS capaciteit in één rackhoogte appliance.
– Lagere OPEX en CAPEX, door convergentie van security en application delivery in één appliance: Combinatie van security en application networking, reduceert kosten, latency en datacenterruimte.
– Processen stroomlijnen en automatiseren met een volledig programmeerbaar platform: aGalaxy managementconsole en het ACOS Harmony-platform met op standaarden gebaseerde RESTful API’s, bieden toegang tot telemetriedata en alle configuratie-instellingen.
– Geavanceerde URL-classificatie: Thunder CFW heeft ruim 13 miljard URL’s in 83 categorieën geclassificeerd, om de schaalbaarheid en nauwkeurigheid te verhogen.
– Efficiencyverhoging door gelijktijdig SSL-decryptie en SSL-inspectie voor meerdere apparaten uit te voeren: ‘best-in-class’ decryptie-functies bieden security-apparatuur de mogelijkheid om duidelijk tekstverkeer te verwerken.
– Uitbreiden van de effectiviteit en levensduurverlening van bestaande securityoplossingen: door SSL Insight toe te voegen aan bestaande firewalls is de levensduur daarvan te verlengen. Verder is hun effectiviteit uit te breiden met URL-filtering, het analyseren van beveiligingsdreigingen, datacenter firewall-functies en het afdwingen van Gi/SGi firewall-policies.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.