Aantal glasvezelaansluitingen in Brabant afgelopen jaar met 22% gestegen

Ruim 3.800 kilometer glasvezelkabel in Brabantse bodem

  • Bedrijfsnieuws van
  • Reggefiber
  • geplaatst op
  • 15 april 2014 09:14 uur

gegroeid. Bijna een kwart van de provincie is reeds verglaasd. Met name de regio Eindhoven is koploper in deze ontwikkeling. Inmiddels ligt er al ruim 3.800 kilometer glasvezelkabel in de Brabantse bodem.

In het zuidwesten van de provincie kunnen steeds meer inwoners gebruik maken van glasvezel. Reggefiber heeft hier onder andere Rucphen, Woensdrecht en Baarle-Nassau aangesloten op het netwerk. Inmiddels hebben gemiddeld ruim zes op de tien inwoners van de aangesloten plaatsen al de beschikking over een glasvezelaansluiting. In Woensdrecht is het aansluitpercentage met 98% het hoogst. Ook nieuwbouwwijken in plaatsen als Bergen op Zoom, Breda, Moerdijk en Oosterhout zijn bij de bouw direct voorzien van glasvezel. Bijna de helft van de bewoners in deze nieuwe wijken heeft direct gekozen voor een glasvezelaansluiting.

In de toekomst krijgen steeds meer gemeenten in Brabant de beschikking over een glasvezelnetwerk. Recent nog hebben inwoners van Gilze en Rijen zich uitgesproken voor de komst van een glasvezelnetwerk en er wordt momenteel gewerkt aan de aanleg in Tilburg Reeshof. Een ontwikkeling die aansluit bij de trend in het huidige digitale tijdperk waarbij de rol van dataverkeer in het dagelijks leven steeds groter wordt. Er wordt vaker zowel thuis als op kantoor in de cloud gewerkt. Ook zijn Nederlanders dagelijks op sociale netwerken te vinden en is televisie kijken via video-on-demand inmiddels gemeengoed. Maar behalve thuis, komen er ook steeds meer online oplossingen in professionele context, zoals video-consulten in de zorg.

Eindhoven

Eindhoven is naast Woensdrecht de locatie waar de meeste huishoudens zijn aangesloten op het glasvezelnetwerk. Ruim 37.000 huishoudens in deze stad hebben een aansluiting in de woning. Daarnaast beschikken ook innovatieve locaties zoals de High Tech Campus over glasvezel. Andere plaatsen in het oosten van de provincie met glasvezel zijn onder andere Nuenen, Best, Son en Breugel, Asten en Someren.

Marcel Menting, regiomanager bij Reggefiber: “De regio Eindhoven loopt in Noord-Brabant voorop als het om innovatie gaat. Om gelijke pas te houden met de rest van de provincie, is het belangrijk dat ook in zoveel mogelijk andere gemeentes glasvezel wordt aangelegd. Op die manier is heel Noord-Brabant goed voorbereid op de toekomst.”

Reggefiber heeft de ambitie zoveel mogelijk huishoudens in Nederland aan te sluiten op glasvezel. Sinds de oprichting in 2005 richt Reggefiber zich op de aanleg en het beheer van een open glasvezelnetwerk. Reggefiber is in meer dan 200 gemeenten actief en op dit moment zijn ruim 1,6 miljoen huishoudens in Nederland aangesloten op het netwerk van de toekomst, dat zich iedere dag verder uitbreidt.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.