ACC ICT kiest voor The Datacenter Group en installeert samen redundante fiberring tussen Amsterdam en Delft


ACC ICT kiest voor The Datacenter Group voor de huisvesting van haar bedrijfskritische infrastructuur. Vandaag kondigen beide partijen een samenwerking aan voor de exploitatie van een redundante fiberring tussen Amsterdam en Delft.

Door de gekozen ringstructuur wordt er een extreem hoge beschikbaarheid aan de gehoste IT-omgevingen geboden. Wordt de infrastructuur op een willekeurige plek onderbroken, dan zal het dataverkeer in tegengestelde richting en zonder onderbreking alsnog de bestemming bereiken. Met de aansluitingen van The Datacenter Group in Delft en Amsterdam wordt voldaan aan de meest stringente eisen vanuit de markt op het gebied van geografische spreiding. Hiermee garandeert ACC ICT geografische redundantie.

Met deze stap voorziet ACC ICT haar klanten van meerdere uitwijk opties in geval van calamiteiten. Het verkeer kan nu worden gerouteerd via de R-IX te Rotterdam, dit is een welkome aanvulling op de bestaande verkeersaders via de AMS-IX te Amsterdam. ACC ICT en The Datacenter Group bieden bovendien capaciteit op de fiberring aan voor andere partijen die geografische scheiding in hun platformen willen realiseren.

Paul Bijleveld, Managing Director van ACC ICT: “Naast de geografische voordelen beschikt The Datacenter Group over een breed pallet aan ISO certificeringen en streeft zij naar een zo groen mogelijke bedrijfsvoering. Verder is de afstand tussen Delft en andere aangesloten datacenters groot genoeg om risico’s echt goed te spreiden en kort genoeg om onze platformen nog steeds snel en efficiënt te laten functioneren”.

De twee partijen hadden elkaar al langer in het vizier. Zowel The Datacenter Group als ACC ICT denken vanuit technische en kwalitatieve maatwerkoplossingen. “Technische uitdagingen vormen onze drijfveer, The Datacenter Group past bij onze manier van denken. Wij hebben gezamenlijk fors geïnvesteerd in een nieuwe glasvezelinfrastructuur om de datacentra te verbinden met een fiberring” aldus de heer Bijleveld.

Met de keuze voor The Datacenter Group voegt ACC ICT ook nieuwe diensten toe aan haar productportfolio, vanaf heden behoren shared corridors, cages en private suites tot de mogelijkheden. Hiermee geeft ACC ICT gehoor aan de vraag van organisaties met hoge veiligheidseisen. Deze kunnen nu op een kostenefficiënte wijze gebruikmaken van een volledig afgeschermde omgeving.

“Deze samenwerking betekent een belangrijke uitbreiding van ons Technology Partner Programma. ACCT ICT toont het perfecte voorbeeld van een platform dat dankzij de opstelling in onze datacenters en onderlinge koppeling met de nieuwe fiberring werkelijk altijd online is” Aldus Siemon van den Berg, CEO van The Datacenter Group.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.