ACC ICT richt stichting op om beschikbaarheid infrastructuur bij faillissement te garanderen

Stichting Continuïteit ACC ICT verzekert klanten van voortzetting hostingdiensten bij faillissement

  • Bedrijfsnieuws van
  • ACC ICT
  • geplaatst op
  • 17 november 2016 13:13 uur

De aandeelhouders van ACC ICT, specialist in IT-continuïteit, hebben de Stichting Continuïteit ACC ICT opgericht. Het doel van de stichting is om – bij een faillissement van de BV – de continuïteit van de gehele datacenteronafhankelijke infrastructuur en dienstverlening te garanderen. De stichting neemt in dat scenario de regie over en draagt ten minste drie maanden lang zorg voor de gehoste IT-omgevingen. Op deze manier zijn de opdrachtgevers van ACC ICT verzekerd van continuïteit en kunnen zij in alle rust op zoek naar een alternatieve oplossing.

De continuïteitsregeling waarborgt het behoud van hardware en voorkomt zo dataverlies, zorgt dat gehoste IT-omgevingen beschikbaar blijven en voorkomt dat persoonsgegevens op straat komen te liggen. Dit laatste is met het oog op de Wet meldplicht datalekken voor veel opdrachtgevers van ACC ICT – met name softwareontwikkelaars, online dienstverleners en organisaties die onder strikte wetgeving vallen – de belangrijkste garantie die de stichting biedt.

De Stichting Continuïteit ACC ICT heeft overeenkomsten gesloten met alle essentiële leveranciers. Daarnaast blijven de specialisten van ACC ICT na een faillissement hun expertise inzetten, maar dan in dienst van de stichting. Om zorg te dragen voor voldoende financiële middelen hebben de aandeelhouders van de BV zitting in het bestuur van de stichting genomen. Dit geeft de zekerheid dat de stichting in het geschetste doemscenario aan de continuïteitsverplichtingen kan voldoen.

IT-continuïteit
Waarom heeft ACC ICT gekozen voor deze continuïteitsregeling? Paul Bijleveld, managing director bij de IT-dienstverlener: “Wij zijn specialist in IT-continuïteit. Onze klanten lijden direct reputatieschade en financiële schade op het moment dat hun gehoste IT-omgeving niet beschikbaar is. Dat is in negen van de tien gevallen dé reden dat ze voor onze datacenteronafhankelijke infrastructuur kozen. De garantie op IT-continuïteit bij een faillissement van een leverancier is verankerd in deze infrastructuur. Voortaan is dus ook de IT-continuïteit gewaarborgd bij een faillissement van ACC ICT zelf. De stichting is het antwoord op al onze uitdagingen en eisen rond business continuity management.”

Werner Halfman, operations manager & security officer: “De stichting is de ultieme stap in IT-continuïteit. Voor alle technische en inhoudelijke aspecten hebben we een oplossing en nu is er ook een regeling voor het moment dat wij geen controle meer hebben over onze dienstverlening en infrastructuur. Natuurlijk is continuïteit het primaire doel, maar ik zie vooral de meerwaarde op het gebied van informatiebeveiliging. De regeling voorkomt namelijk dat persoonsgegevens op straat komen te liggen, ook wanneer ACC ICT failliet gaat en er curatoren en schuldeisers in het spel komen. Ik ben er trots op dat wij dit hebben gerealiseerd.”

Meer informatie over de continuïteitsregeling en de Stichting Continuïteit ACC ICT is te vinden op https://www.acc-ict.com/it-continuiteit/continuiteitsregeling/

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Interconnect


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

3W Infra
sims: I don't know why I come up as Velma Valento since I became a Google follower but you know it�...

Het Large Hadron Collider datacentrum
motoapk thanks: I truly appreciate this article. Great.

SIDN halveert tarieven om .nl-domeinnaam uit quarantaine te halen
Jaap Urban: Waarom vraagt iedere provider dan nog steeds de hoofdprijs hiervoor?!?! Webreus: 45 euro

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....