Acronis geeft bedrijven de controle over hun gegevens terug met nieuwe hybride-clouddatabeveiligingsoplossingen

  • Bedrijfsnieuws van
  • Acronis
  • geplaatst op
  • 27 juli 2016 13:06 uur

Acronis, wereldleider op het gebied van hybride-clouddatabeveiliging, lanceert nieuwe oplossingen die bedrijven en IT-managers meer controle bieden over hun bedrijfsgegevens en workloads dan ooit tevoren. Bedrijfsgegevens zijn de levensader van de huidige digitale wereld – zonder data hebben bedrijven in de digitale wereld van vandaag geen kans om te overleven. Data moet worden beveiligd. Acronis ondersteunt bedrijven en IT-managers met een uitgebreide reeks oplossingen die inspelen op de verschillende behoeften: Acronis Backup 12, Acronis Backup Cloud, Acronis Monitor, Acronis Storage, Acronis Notary. Alle zijn gebaseerd op de nieuwe hybride-cloudarchitectuur van Acronis en ondersteunen databeveiliging en -herstel in nagenoeg elke IT-omgeving.

“Ervoor zorgen dat het juiste type en de juiste kwaliteit data kunnen worden bewaard en beschikbaar gesteld wanneer nodig, is een dwingende noodzaak voor elke organisatie die in de digitale wereld van vandaag aan de top wil presteren”, zegt Phil Goodwin, Research Director bij IDC. “De hedendaagse hybride-cloudomgevingen en de enorme toename aan cloudworkloads dwingen IT-managers ertoe om oudere oplossingen te vervangen om zo een betere controle te behouden over hun kritische bedrijfsdata.”[1]

Nieuwe, hybride hoofdarchitectuur zorgt voor nieuwe generatie databeveiligingsoplossingen

Acronis voorziet bedrijven van de technische mogelijkheden om de controle over hun data in eigen handen te nemen door niet alleen back-upoplossingen aan te bieden, maar tevens complete databeveiliging in hybride-cloudomgevingen. Acronis stelt bedrijven en IT-managers in staat om hun data overal op te slaan en problemen, op elk gewenst moment, snel te identificeren en op te lossen.

Acronis-oplossingen worden geleverd met een uniforme webmanagementconsole waarmee IT-managers hun cloud- en bedrijfsinterne databeveiliging eenvoudig kunnen convergeren, met de optie om alle data en workloads te monitoren en te beheren, inclusief bedrijfsinterne, cloud- en fysieke systemen, virtuele hosts en machines, en workloads.

Oplossingen van Acronis kunnen worden geïmplementeerd in de cloud, in bedrijfsinterne en hybride configuraties in het gehele bedrijf – of die nu zijn ondergebracht in de cloud zelf of in cloudapplicaties, bedrijfsinterne, virtuele en fysieke systemen, op afstand beheerde systemen, en op mobiele apparaten.

De nieuwe oplossingen en technologieën van Acronis

  • Acronis Backup 12 – ’s werelds snelste back-up beveiligt het gehele bedrijf en back-upt interne data, data in op afstand beheerde systemen, public en private clouds, en op mobiele apparaten.
  • Acronis Backup Aloud – ontworpen voor makkelijke implementatie in serviceprovideromgevingen, met een uitgebreide, maar desondanks eenvoudige, complete en kostenefficiënte hybride-back-upoplossing die alle gegevensbeveiligingsproblemen van klanten moeiteloos oplost.
  • Acronis Monitoring Service – biedt IT-managers de mogelijkheid om servers, netwerken, applicaties en websites heel eenvoudig te monitoren om prestatieproblemen te identificeren en slimmere IT-beslissingen te nemen.
  • Acronis Storage – biedt software-defined opslag die elk type en volume data ondersteunt met betrouwbare, robuuste, zelfherstellende eigenschappen, en stelt serviceproviders in staat gebruik te maken van kostenefficiënte standaardhardware.
  • Acronis Notary – levert ‘manipulatieveilige’ dataopslag in combinatie met blockchain-technologie ter waarborging van data-authenticiteit, privacy en controle. Acronis voorziet zijn oplossingen van revolutionaire blockchain-technologie waarmee digitale gebeurtenissen verspreid over verschillende deelnemers of entiteiten worden vastgelegd. Met blockchain is updaten van gegevens en transacties alleen mogelijk volgens regels van ‘consensus’ tussen deelnemers in het systeem, en nieuw ingevoerde data kunnen nooit worden gewist.

Acronis-klanten kunnen voor het beschermen van al hun infrastructuren kiezen uit abonnementen of onbeperkte licenties. Fysieke, virtuele en cloudomgevingen zijn inbegrepen.

Alle Acronis-oplossingen worden aangedreven door de Acronis AnyData Engine – een unieke, krachtige en diepgaande databeveiligingstechnologie die data op en vanaf elke locatie verzamelt, opslaat, herstelt en toegankelijk maakt. Acronis heeft meer dan 5.000 petabytes aan data in beveiliging, afkomstig van meer dan 500.000 zakelijke afnemers die allemaal op Acronis vertrouwen, omdat zij databeveiliging nodig hebben, die doet wat het moet doen.

Partners en serviceproviders die meer willen weten over de oplossingen van Acronis, kunnen terecht op de Acronis-website. In de Benelux worden de oplossingen geleverd door Portland.

[1] IDC-voorspelling inzake de wereldwijde ontwikkeling van databeveiligings- en herstelsoftware, 2015–2019, september 2015, IDC #258493.

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.