Acronis lanceert blockchain technologie-initiatief met prototype-oplossing voor data-authenticiteit bij service providers en bedrijven

Onderneming gaat blockchain-technologie toepassen om ‘manipulatieveilige’ databeveiligingsoplossingen te leveren

  • Bedrijfsnieuws van
  • Acronis
  • geplaatst op
  • 7 juni 2016 08:30 uur

Acronis, wereldwijd marktleider op het gebied van databeveiliging in hybride cloudomgevingen, kondigt een strategisch initiatief aan ter ontwikkeling van blockchain-toepassingen voor databeveiliging. Acronis heef een speciaal research & development team samengesteld dat primair is gefocust op levering van ‘manipulatieveilige’ gegevensopslag met verifieerbare sync & share oplossingen op basis van blockchain-technologie ter waarborging van data-authenticiteit, privacy en controle. De revolutionaire blockchain-technologie, waarmee digitale gebeurtenissen verspreid over verschillende deelnemers of entiteiten worden vastgelegd, heeft het potentieel om een breed bereik aan nieuwe databeveiligingstoepassingen voor bedrijven en organisaties wereldwijd te ontsluiten.

Blockchain vormt grote belofte voor databeveiliging
De digitale wereld van vandaag wordt gekenmerkt door enorme hoeveelheden activa, waarvan de herkomst en het eigendom lastig en tegen hoge kosten vast te stellen en te achterhalen zijn. Blockchain lost dat probleem op door wereldwijd authenticiteit en beveiliging te bieden voor data en transacties van welke aard dan ook, de kosten en de complexiteit van gecentraliseerde systemen te reduceren, en deze gelijktijdig ‘manipulatieveilig’ te maken. Met blockchain is updaten van gegevens en transacties alleen mogelijk  volgens regels van ‘consensus’ tussen deelnemers in het systeem, en nieuw ingevoerde data kunnen nooit worden gewist. 

Acronis gaat blockchain technologie toepassen om ‘manipulatieveilige’ databeveiliging te leveren
Vanuit het traceren en ontwikkelen van actuele gebruiksgevallen kiest Acronis voor een unieke, doelgerichte benadering van de vraag hoe blockchain kan worden toegepast voor de oplossing van specifieke databeveiligingsproblemen. Data en transacties die door blockchain tegen manipulatie worden beveiligd, kunnen worden gebruikt voor toepassingen, waarbij individuen of bedrijven de integriteit van oorspronkelijke informatie dienen te bewaren.

Acronis breidt bijv. momenteel de eigen gegevensopslag- en file sync & share oplossingen uit met blockchain-technologie, om de gegevensintegriteit en -geldigheid te allen tijde te kunnen bewaken en waarborgen. Voorbeelden van gegevens die met behulp van blockchain tegen manipulatie kunnen worden beveiligd zijn bijv. eigendoms- en medische bestanden, aandelentransfers, gerechtelijke bewijsstukken, politievideo’s of beelden van bewakingscamera’s die onderworpen kunnen worden aan IT-audits, en gegevensopslag binnen een ‘consortium’, waar meerdere individuen of entiteiten massieve hoeveelheden data en informatie kunnen opslaan en uitwisselen.

‘Prototype’ van Acronis Data Authenticatie op basis van blockchain nu beschikbaar
Als onderdeel van zijn initiatief onthult Acronis een prototype-oplossing om zijn service provider partners en eindafnemers te introduceren in de enorme mogelijkheden van blockchain technologie voor databeveiliging. Het prototype toont een voorbeeld van de wijze waarop blockchain kan worden gebruikt om data met tijdstempels en echtheidscertificaten te verifiëren en beveiligen. Door dit prototype openbaar te maken, hoopt Acronis input te verzamelen over potentiële databeveiligingstoepassingen voor blockchain technologie. Teneinde een beter inzicht in de marktbehoefte en het potentieel van blockchain voor databeveiliging te verkrijgen, wordt deelnemers gevraagd naar hun naam en hun contactgegevens.

Voor meer informatie en het uittesten van het prototype klikt u hier.

“Het potentieel voor blockchain met z’n ingebouwde vermogen om databeveiliging en -authenticiteit te bieden tegen kosten die dramatisch lager zijn dan bij traditionele systemen, reikt veel verder dan bitcoin transacties,” stelt Vitalik Buterin, mede-oprichter van Ethereum, een blockchain technologie-provider. “Door blockchain technologie in zijn oplossingen te integreren, is Acronis de eerste  speler op het gebied van IT-beveiliging die we deze innovatieve technologie zien omarmen, teneinde zo nieuwe niveaus van databeveiliging voor digitale bestanden en transacties te realiseren.”

“Als het potentieel ten volle wordt benut, gaat blockchain qua data-authenticiteit, -privacy en -controle zorgen voor databeveiligingsniveaus die we nooit eerder gezien hebben,” stelt Serguei Beloussov, mede-oprichter en ceo bij Acronis. “Door concrete toepassingen te etaleren, gaan mensen de power en de toepassingsmogelijkheden van blockchain beter begrijpen en we zijn er van overtuigd dat Acronis oplossingen dit enorme potentieel voor databeveiliging gaan helpen ontsluiten.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Denit


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Noodstroomvoorzieningen The Datacenter Group Amsterdam laten het afweten tijdens stroomstoring
Ronald: N+1 anyone? En wat Wouter zegt. Kwaliteit kost geld. Bij beschikbaarheid is de redenering van kl...

Noodstroomvoorzieningen The Datacenter Group Amsterdam laten het afweten tijdens stroomstoring
Wouter: Dus de VPS'sen bij TransIP (en haar eigen website) zijn niet redundant, sterker nog: ze zijn niet ee...

Noodstroomvoorzieningen The Datacenter Group Amsterdam laten het afweten tijdens stroomstoring
The Datacenter Group: The Datacenter Group heeft een officiële statement afgegeven inzake de stroomuitval. Anders dan d...

GDPR: de finale klap voor kleine hosters?
Mario: "Data komt op straat te liggen na een DDOS-je" :P

16 hosting en datacenter tweets: Nieuwe routers, sportief 2017, upcoming events, taart en 20 jarig bestaan
Sambal: @ispam Just curious hoe "monitoren" jullie nieuws? Komt dat vanuit ispgids oid?