Acronis levert brede dataprotectie voor apps en data in Microsoft omgevingen

Nieuwe back-up cloud-extensie van Acronis stelt Microsoft Cloud Service providers in staat eindgebruikers snel te voorzien van back-up beveiliging voor hybride clouds

 • Bedrijfsnieuws van
 • Acronis
 • geplaatst op
 • 13 juli 2016 14:03 uur

Acronis kondigde tijdens de Microsoft Worldwide Partner Conferentie in Toronto de nieuwe Acronis back-up cloud-extensie aan voor Microsoft Azure en Azure Stack. Hiermee krijgen Microsoft Cloud Service providers (CSP’s) de mogelijkheid om een reeks uiterst flexibele back-up diensten in zowel fysieke als virtuele omgevingen snel te leveren en te beheren, en tegelijk de enorme diversiteit aan apparatuur te ondersteunen die tegenwoordig in bedrijven wordt ingezet. Het gebruik van Acronis Backup Cloud in Azure of Azure Stack omgevingen geeft Microsoft CSP’s een nieuwe, simpele optie om hun klanten met nog completere back-up en databeveiligingsdiensten van dienst te kunnen zijn.

Kleine en middelgrote bedrijven zien momenteel hele nieuwe uitdagingen omtrent gegevensbeveiliging. Niet alleen ten aanzien van de enorm toegenomen datavolumes en complexiteit van computeromgevingen, de toename van digitale bedrijfsprocessen en het aantal mobiele werknemers, maar ook wat betreft natuurlijke of door de mens zelf veroorzaakte rampen en cyberbedreigingen. Bovendien hebben MKB-bedrijven moeite met het beschermen van hun data in virtuele, fysieke en mobiele IT-omgevingen, waarbij 48 procent van de MKB-bedrijven zowel virtuele als fysieke systemen toepast, bijna 60 procent van de MKB-ondernemingen mobiele apparaten voor werkgerelateerde activiteiten in gebruik heeft.
Acronis beschermt cloud- en lokale apps en data voor Microsoft omgevingen

Dankzij de nieuwe Acronis back-up extensie voor Azure kunnen Microsoft CSP’s nu een unieke back-up service voor hybride clouds aanbieden, met bescherming voor een brede range aan Microsoft-omgevingen, inclusief cloud- en lokale datacentra, fysieke en virtuele machines en mobiele apparaten, en daarbij maximaal van hun investering in Azure blijven profiteren. Acronis beschermt data binnen een groot deel van het Microsoft ecosysteem, waaronder Microsoft Exchange, Office365, SQL Server, SharePoint, Active Directory, maar ook werkstations, servers, Hyper-V host computers, en mobiele computerplatformen. Acronis stelt Microsoft CSP’s bovendien in staat om virtuele Azure machines (Linux of Windows) te back-uppen, en nieuwe virtuele Azure machines te beschermen, in aanvulling op back-up operaties voor fysieke en virtuele machines op locatie, en migratie naar een virtuele Azure machine.

Additionele voordelen van Acronis back-up cloud-extensie voor Azure omvatten:

 • Uniform databeveiligingsbeheer – Biedt vereenvoudigde mogelijkheden voor Microsoft CSP’s om de bedrijfsactiviteiten met Acronis multi-tenant, multi-tier serviceprovider oplossing te vergroten
  • Beheer van back-up en databeveiliging voor alle Acronis Backup Cloud klanten vanuit één enkele management console
 • Uiterst flexibele opslagopties – Gebruikt eenvoudige opslagabonnementen voor bescherming van alle servers of mobiele apparaten met Azure als back-up target.
  •  De Acronis opslag gateway voor Microsoft Azure maakt rechtstreeks back-uppen mogelijk naar Microsoft Azure opslagcontainers, waardoor een echte hybride back-up opslagoplossing wordt gerealiseerd
 • Ongeëvenaarde migratiefunctionaliteit – Biedt diepgaande migratiefuncties voor het herstellen van data in complexe omgevingen
  • Migreren van lokale servers draaiend op Windows of Linux naar Azure
  •  Migreren van werklasten van andere publieke clouds, zoals Amazon Web Services (AWS), naar virtuele Azure machines

“Onze partners en hun klanten vragen om agressieve RTO’s en RPO’s, en hebben een complete databeveiligingsoplossing nodig, juist omdat we meer werklasten naar de cloud migreren,” stelt Craig Joseph, Chief Operating Officer bij intY, een multi-channel CSP van Microsoft. “Met een gemakkelijke en complete hybride databeveiligingsoplossing die data van en naar elk systeem en elk apparaat back-upt en herstelt, beschikken we over een unieke, gedifferentieerde aanbieding voor al onze Microft Azure-eindgebruikers.”

“Onze klanten waarderen flexibiliteit en controle als het gaat om clouddiensten, vooral waar het databeveiliging betreft,” aldus Carolina Losada, CEO bij Licencias OnLine, een Microsoft CSP en partner van Acronis. “Met de back-up cloud-extensie van Acronis voor Microsoft Azure kunnen we onze klanten nu een breed scala aan opties voor back-up, opslag en herstel bieden voor servers die in Microsoft Azure-omgevingen draaien.”

Microsoft CSP’s kunnen snel nieuwe databeveiligingsdiensten verkopen en leveren
Microsoft Azure is een groeiende verzameling van geïntegreerde clouddiensten, waaronder analytics, computing, database, mobiele technologie, netwerken, opslag en het web, voor meer snelheid, grotere prestaties en meer geldbesparing. Acronis biedt complete hybride cloud databeveiligingsoplossingen, waaronder back-up, cloudopslag, disaster recovery en file sync & share oplossingen aan kleine en middelgrote ondernemingen, die worden geleverd door serviceproviders en cloud resellers overal ter wereld. Als resultaat van de integratie bieden Acronis en Microsoft CSP’s nu snelle, gemakkelijke mogelijkheden van stijgende opbrengsten voor back-up en databeveiliging met de snelheid en de eenvoud van Azure.

“Niemand is beter gepositioneerd dan Microsoft om bedrijven te helpen hun business met cloudoplossingen te moderniseren,” zegt John Zanni, hoofd marketing en SVP Channel and Cloud Strategy bij Acronis. “Onze nieuwe integratie met Microsoft Azure en Microsoft Azure Stack zorgt ervoor dat Microsoft CSP’s nu extreem snel – letterlijk binnen een paar minuten – Acronis back-up aan Microsoft eindgebruikers kan verkopen en leveren, met veel flexibeler opslagopties dan enige andere aanbieder.”
“Met Microsoft Azure werken we aan het meest veelzijdige cloudplatform dat klanten zich kunnen wensen,” stelt Venkat Gattamneni, directeur bij Microsoft Azure, Microsoft Corp. “We zijn bijzonder in onze nopjes met de mogelijkheden die Acronis aan Azure verschaft om wederzijdse klanten die de hybride cloud gebruiken aanvullende opties voor datamigratie en -beveiliging te kunnen aanbieden.”
Acronis Backup Cloud is een betaalbare, veilige en bijzonder schaalbare hybride cloud back-up dienst die het voor kleine en middelgrote bedrijven gemakkelijk maakt om databeveiligingsapparatuur te beheren, ongeacht de plaats waarde deze is opgesteld of waar het bedrijf de back-up wenst op te slaan – op locatie, in de cloud, of beide. De nieuwste versie van Acronis Backup Cloud is gebaseerd op een pure cloudarchitectuur en toegesneden op alle door serviceproviders geboden technologieomgevingen en businessmodellen.

Acronis Backup Cloud maakt deel uit van het complete Acronis aanbod van hybride cloud databeveiligingsoplossingen, waaronder tevens disaster recovery en file sync & share oplossingen. Aangedreven door de Acronis AnyData Engine, een pakket van unieke, betrouwbare en krachtige databeveiligingstechnologie, dat data in fysieke, virtuele, hybride en cloudomgevingen verzamelt, opslaat, herstelt en beheert, beveiligt Acronis alle klantgegevens op alle locaties op alle apparaten met de mogelijkheid data overal te herstellen.

Meer informatie over de nieuwe Acronis Backup Cloud Extensie voor Microsoft Azure is hier beschikbaar. Hier kan men zich tevens registreren voor een gratis proefabonnementen voor 30 dagen.
Acronis Backup Cloud Extensie voor Azure is per direct leverbaar. Acronis Backup Cloud Extensie voor Microsoft Azure Stack wordt beschikbaar zodra Microsoft Azure Stack door Microsoft wordt gelanceerd.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.