Acronis neemt cloud backup pionier BackupAgent over

Met de overname van BackupAgent stelt Acronis service providers in staat de meest complete cloud backup oplossing aan klanten van ieder formaat aan te bieden

  • Bedrijfsnieuws van
  • BackupAgent
  • geplaatst op
  • 3 september 2014 14:24 uur

Acronis, de wereldleider op het gebied van nieuwe generatie data protectie, kondigt de acquisitie aan van BackupAgent, een pionier op het gebied van cloud backup.

BackupAgent, opgericht in 2005 en in het verleden door Deloitte aangemerkt als een van de snelst groeiende technologiebedrijven, brengt jarenlange expertise op het gebied van cloud backup, een bestaand netwerk van honderden actieve partners en meer dan 50 duizend klanten over de hele wereld aan boord. Een van de elementen van Acronis’ cloud strategie is om managed service providers, hosting en telecom bedrijven in staat te stellen een volledige dataprotectie oplossing aan hun klanten te kunnen bieden. De gegevens kunnen worden opgeslagen in datacentra van de aanbieder, klant of een publieke cloud.

Japanse cloud provider Tsukaeru.net, is een BackupAgent partner sinds 2010 en heeft duizenden cloud backup gebruikers. CEO van Tsukaeru.net Jason Frisch zegt: “Ik ben blij om te horen dat BackupAgent en Acronis de krachten bundelen. We kijken uit naar de toekomst die Acronis met de extra ondersteuning, middelen en technologieën van BackupAgent kan bieden.

Service providers zullen ook profiteren van de langdurige partnerschap tussen Acronis en Parallels, gebruikmakend van de diepe integratie van BackupAgent met Parallels Automation, waarmee service providers zeer laagdrempelig en snel nieuwe klanten kunnen toevoegen.

“Volgens Parallels SMB Cloud Insights™ onderzoek, is data backup en herstel een van de top drie meest gevraagde diensten”, zegt Birger Steen, CEO van Parallels, “Met deze overname zullen dienstverleners, met Parallels Automation voor cloud service leveringen, de meest complete en betrouwbare backup oplossing aan hun klanten kunnen bieden.”

Met deze acquisitie, zullen bestaande Acronis en BackupAgent partners de mogelijkheid krijgen om de meest complete dataprotectie oplossing aan hun klanten aan te bieden, en de huidige 50 duizend eindgebruikers van BackupAgent zullen blij zijn met de meest complete, flexibele en gebruiksvriendelijke cloud backup service.

Roland Sars en Robbert van Geldrop, oprichters van BackupAgent: “We zijn verheugd om de krachten te bundelen met Acronis; deze overname past perfect binnen onze expansieplannen. Deel gaan uitmaken van Acronis ondersteunt BackupAgent’s visie om ’s werelds grootste cloud backup speler te worden. Deze overname brengt alleen maar goeds voor onze service providers, nu ze deel uitmaken van een wereldwijd ecosysteem van duizenden channel partners. We zijn ontzettend trots op het complete BackupAgent team.”

Service providers kunnen de cloud backups uitvoeren in hun eigen datacenter, het datacenter van de klant, of gebruik maken van Acronis datacenters en starten met de verkoop van de dienst zonder initiële kosten. Dit geeft elke managed service provider, hosting of telecom bedrijf de mogelijkheid om cloud backup aan te bieden.

“Met meer dan 15 jaar ervaring in het werkgebied van service providers bij SWsoft en Parallels, begrijp ik de behoefte aan een cloud dataprotectie oplossing”, aldus Serguei Beloussov, CEO en mede-oprichter van Acronis. “Gebruikmakend van Acronis technologie, BackupAgent’s cloud expertise en bestaande kanaal, en onze sterke (technolgische) relatie met Parallels, zijn wij in staat om de meest complete en service provider vriendelijke oplossing in de markt te zetten.”

Na verloop van tijd zal BackupAgent’s oplossing worden aangedreven door Acronis AnyData Engine-technologie, waardoor service providers de meest complete cloud backup oplossing aan hun klanten kunnen aanbieden:

  • File-level en full-system backup voor desktops en servers, voor Windows, Mac en Linux-platforms;
  • Backup van fysieke en virtuele servers, ondersteuning van alle populaire hypervisors: Microsoft Hyper-V, VMware vSphere, Citrix XenServer, RHEV / KVM, Oracle VM;
  • Backup voor zakelijke applicaties: Microsoft Exchange, SharePoint, Active Directory, SQL Server;
  • Ondersteuning van meerdere opslaglocaties: lokaal, in de cloud van de service provider, de Acronis Cloud, de publieke cloud, alsook elke mix van die bestemmingen op basis van voorkeur van de klant en de gevoeligheid van de data;
  • Breed scala aan backup en opslag-oplossingen voor data om te garanderen dat de gegevens het vereiste niveau van bescherming hebben en eisen van lokale overheden na te leven;
  • Mogelijkheid tot het uitvoeren van noodherstel in de cloud, eventuele downtime vermijdend;

Volgens een recent onderzoek van IDC maakt 65% van de MKB-bedrijven backups van hun gegevens naar de cloud, waardoor de noodzaak om dure backup systemen te kopen en de gegevens on-site op te slaan verdwijnt. Dit creëert een kans voor service providers om extra omzet te generen door een cloud backup service aan te bieden.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.