Acronis voegt Acronis Notary met Blockchain en Acronis CloudRAID toe aan software-defined storage

Acronis Storage biedt onveranderlijke data-authenticiteitsverificatie en universele bestands,- blok- en objectondersteuning

  • Bedrijfsnieuws van
  • Acronis
  • geplaatst op
  • 28 oktober 2016 12:27 uur

  • Acronis Storage, de software defined opslag achter de bekroonde Acronis cloud-infrastructuur, is nu beschikbaar voor serviceproviders en zakelijke klanten.
  • Deze nieuwe versie is ontworpen voor heterogene, standaard hardware en bestaat uit Acronis CloudRAID en Acronis Notary met blockchain voor flexibele redundantieniveaus en onmiskenbaar bewijs dat de opgeslagen objectdata niet is aangepast.

Acronis, wereldwijd marktleider op het gebied van hybride cloud-databeveiligingsoplossingen, introduceert Acronis Storage, ’s werelds eerste software-defined opslagproduct met op blockchain gebaseerde data-authenticatie en universele bestands-, blok- en objectondersteuning.

De wereld waarin wij leven wordt steeds digitaler. De creatie en waarde van data is inmiddels in alle facetten van de zakelijke wereld en ons privéleven doorgedrongen. Dat zet enorme druk op serviceproviders die verantwoordelijk zijn voor de integriteit, veiligheid en authenticiteit van klantendata die op hun servers opgeslagen staat.

Acronis Storage biedt een antwoord op deze uitdaging. De bewezen oplossing, met Acronis CloudRAID en Acronis Notary met blockchain-onveranderlijke validatie, is snel, universeel, veilig, flexibel, gemakkelijk en kostenefficiënt. Acronis Storage verenigt blok-, bestands- en object workloads met gebruik van standaard hardware.

Dit biedt serviceproviders een uitstekende kans om hun omzet uit te breiden. De marktomvang van software-defined storage zal naar verwachting stijgen van 4,72 miljard dollar in 2016 tot 22,56 miljard dollar in 2021, met een uitbreiding van een CAGR van 36,7%.* Deze marktgroei wordt aangedreven door de voordelen van softwarematige opslagoplossingen boven traditionele opslagsystemen en de behoefte aan kostenoptimalisering en eenvoudig beheer.

#1, Snel en Innovatief
Gebaseerd op Acronis Hybrid Cloud Architecture, en samen met Acronis Backup, Disaster Recovery, Acronis Files Cloud en Monitoring, maakt Acronis Storage de productset compleet die beschikbaar is voor serviceproviders. Acronis Storage stelt hen in staat om op de meest efficiënte manier aan de wensen van hun klanten tegemoet te komen.

Eerder dit jaar kondigde Acronis een partnerschap voor de lange termijn aan met het Scuderia Toro Rosso-formule-1-raceteam. Voor beide organisaties vormt geavanceerde techniek een zeer belangrijke sleutel tot succes. Zowel Acronis als Scuderia Toro Rosso richt zich op leiderschap, hoge prestaties en technologische uitmuntendheid, waarbij beide succes behalen uit visie, drive, teamwork en operationele voortreffelijkheid. Deze gezamenlijke eigenschappen kunnen worden samengevat in drie concepten: #1, Snel en Innovatief.

“De digitale wereld is overal om ons heen. Net zoals veel van onze andere partners is Scuderia Toro Rosso volledig afhankelijk van data. Ons succes op het circuit hangt af van databeschikbaarheid, waardoor databeveiliging dus een kritiek element in onze onderneming is. We zijn er trots op gebruik te kunnen maken van de technologie van Acronis voor de opslag en beveiliging van ons meest waardevolle bezit – data,” zegt Franz Tost, Teamchef van Scuderia Toro Rosso.

Acronis en Scuderia Toro Rosso vierden de lancering van Acronis Storage samen met partners en klanten op het Circuit of the Americas in Austin, Texas, tijdens de Grand Prix in de Verenigde Staten. Toro Rosso maakt deel uit van de meest technologisch geavanceerde en data-intensieve sport, en Acronis bezit de technologie om deze waardevolle data op te slaan en te beveiligen. Het partnerschap tussen de twee ondernemingen is een perfect voorbeeld van technologische samenwerking, innovatie en begrip voor de behoeften van de altijd aanwezige digitale wereld van vandaag.

Eigenschappen van Acronis Storage

Acronis Storage is snel. Het levert hoge snelheid door middel van SSD-caching, automatische load balancing, automatische datadistributie en parallelle replicatie. Interne tests toonden bijvoorbeeld aan dat Acronis Storage vijf keer sneller is dan Ceph.

Acronis Storage is universeel. Acronis Storage biedt een universele oplossing voor alle data-opslagbehoeften —de meest en de minst benaderde data. Het ondersteunt momenteel blok- en objectdata en zal in de volgende update bestanden ondersteunen. Het biedt opslagconnectiviteit volgens een complete set aan industriestandaarden en API’s zoals Amazon S3 en iSCSI.

Acronis Storage is veilig. Het biedt configureerbare redundantie niveaus voor opgeslagen data middels Acronis CloudRAID en maakt data-authenticiteitsverificatie mogelijk via een op een blockchain gebaseerde onveranderbare logfunctie en watermerk.

Acronis Storage is efficiënt. Acronis Storage stelt serviceproviders in staat de TCO van hun opslaginfrastructuur te beheren en om de opslagcapaciteit van GB naar PB te verhogen zonder dat dit het budget schaadt. Vergeleken met Ceph levert Acronis Storage bijvoorbeeld een wel 55% lagere TCO. Dit wordt bereikt via verminderd gebruik van hardware-middelen, flexibele redundantie, slimme automatisering, beter resource management en een krachtige, gecentraliseerde, web-gebaseerde beheerconsole.

Acronis Storage is bewezen. Acronis Storage wordt al vijf jaar ingezet binnen Acronis’ eigen wereldwijde cloud-infrastructuur en is dus rigoureus getest in de echte wereld. De 2e generatie software stuurt op dit moment een wereldwijd netwerk van 12 datacentra aan, waarbij meer dan 50PB aan data wordt beveiligd voor meer dan 125.000 apparaten.

  • Acronis CloudRAID maakt gebruik van erasure-coding-technologie om beveiligde data te reconstrueren vanuit stukjes data en parity-informatie die ergens anders in het opslagcluster staat. Dat betekent dat elke toegevoegde opslag-node Acronis Storage beter bestand maakt tegen hardware-storingen dankzij sneller herstel.
  • Acronis Notary met blockchain is ‘s werelds eerste integratie van een blockchain in software-defined storage en databeveiligingsoplossingen. Acronis Notary met blockchain genereert een hash of vingerafdruk met tijdsindicatie van beveiligde data en slaat die op in Ethereum. Ethereum is een openbaar, op blockchain gebaseerd, gedistribueerd computerplatform. Door twee vingerafdrukken van dezelfde data met elkaar te vergelijken, is Acronis Storage in staat de onveranderbaarheid, authenticiteit en integriteit van opgeslagen data te verifiëren.

“Acronis is het eerste databeveiligingsbedrijf dat blockchain als data-legalisatieplatform heeft geïntegreerd. Wij zijn heel enthousiast over de samenwerking met Acronis en verheugen ons op het ontwikkelen van het Ethereum-ecosysteem waar alle gebruikers van kunnen profiteren,” zegt Vitalik Buterin, chief scientist bij The Ethereum Foundation.

Acronis Storage is geschikt voor alle serviceproviders, bedrijven en organisaties die de behoefte hebben hun dataopslagcapaciteit te beheren zonder downtime. Het kost maar vijf minuten om te installeren en 14 muisklikken om te configureren, dus kan het ook worden geïnstalleerd en beheerd door diegenen die geen ervaring met systeembeheer hebben. Het heeft een moderne, touchscreen-vriendelijke webconsole en wordt geleverd met een uitgebreide handleiding om eventuele problemen op te lossen.

“Ik ben zeer te spreken over Acronis Storage na onze tests in de afgelopen weken. Door de mogelijkheden van het product en de vooruitdenkende visie van Acronis zal het bedrijf veel veranderingen teweeg gaan brengen op de opslagmarkt,” stelt Sebastian Nölting, Algemeen Directeur van Rausch Netzwerktechnik (RNT), een wereldwijde distributeur van server- en opslagoplossingen voor datacentra.

“Dit jaar heeft Acronis de meest complete set van databeveiligingsproducten uitgebracht die gebaseerd is op onze nieuwe hybride cloud-architectuur. Net als de rest van onze producten is Acronis Storage de #1 van zijn klasse. Acronis Storage stelt serviceproviders in staat de controle te krijgen over hun data. Wij zetten ons in om hun onderneming te laten groeien met ’s werelds beste en snelste databeveiligingsoplossingen,” zegt Serguei Beloussov, oprichter en CEO van Acronis.

* Software-Defined Storage Market by Component, MarketsAndMarkets.com.
http://www.marketsandmarkets.com/Market-Reports/software-defined-storage-sds-networking-sdsn-market-1067.html

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.