Akamai behaalt Farncombe-standaard voor veilige distributie van OTT premium video

  • Bedrijfsnieuws van
  • Akamai
  • geplaatst op
  • 20 oktober 2015 14:44 uur

Akamai Technologies, wereldwijd leider in content delivery network-diensten (CDN), maakt bekend dat zijn media delivery-oplossingen voor over-the-top (OTT) video de zeer strenge audit van Farncombe succesvol hebben doorstaan. Farncombe is een vooraanstaand security benchmarking-bureau voor video-content. Het onafhankelijke oordeel van Farncombe bevestigt dat de media content security-technologie van Akamai, inclusief de kritische encryptiefunctionaliteit, voldoet aan de strenge standaarden voor het veilig afleveren van premium video-content.

“Of je nu een service provider bent of eigenaar van een studio, het afleveren van OTT premium video-content zal een belangrijke hoeksteen worden voor jouw business”, zegt André Roy, Head of Security Practice van Farncombe. “Wij testen en valideren security-oplossingen met de hoogste standaarden in de industrie zodat iedereen die actief is in de OTT video supply chain erop kan vertrouwen dat zijn content veilig wordt afgeleverd.”

Farncombe heeft de volgende Akamai secure delivery-diensten onderworpen aan een intensieve security assessment:

  • Media encryption – versleutelt online content vanaf Akamai’s edge server naar de uiteindelijke player
  • Token authorization – autoriseert de eindgebruiker en voorkomt online link sharing en het kapen van de media player
  • Content targeting – zorgt ervoor dat content in specifieke geografische regio’s altijd wordt afgeleverd van een Akamai edge server naar een IP-adres

Het proces bestond uit interviews met media security-experts, bezoeken van Akamai-locaties en uitgebreide inspecties van relevante softwaredocumentatie, broncode en live webapplicaties. De Akamai suite van media security-mogelijkheden ondersteunt tevens digital rights management (DRM) van derde partijen, inclusief Adobe, Access, Apple’s Fairplay Streaming en Microsoft PlayReady via zijn op cloud-gebaseerde Media Services.

“Onafhankelijke validatie van de veiligheid van onze oplossingen zorgt voor een veilig gevoel bij onze klanten die vaak te maken hebben met hoge beveiligingseisen om video-content onder licentie te kunnen versturen of ontvangen”, zegt John Bishop, CTO, Media van Akamai. “Doordat wij deze rigoureuze audit van Francombe succesvol hebben afgerond, weten OTT providers dat ze werken met oplossingen met een zeer hoge standaard die de waarde van hun content goed zullen beschermen.”

Akamai Media Services biedt een veilige, high quality online media-oplossing die one-stop content voorbereiding, packaging voor meerdere online platformen en content protection-technologie omvat. Deze is voor zowel live en on-demand media beschikbaar en wordt gecomplementeerd door Akamai NetStorage en Media Services.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.