Akamai behaalt Farncombe-standaard voor veilige distributie van OTT premium video

  • Bedrijfsnieuws van
  • Akamai
  • geplaatst op
  • 20 oktober 2015 14:44 uur

Akamai Technologies, wereldwijd leider in content delivery network-diensten (CDN), maakt bekend dat zijn media delivery-oplossingen voor over-the-top (OTT) video de zeer strenge audit van Farncombe succesvol hebben doorstaan. Farncombe is een vooraanstaand security benchmarking-bureau voor video-content. Het onafhankelijke oordeel van Farncombe bevestigt dat de media content security-technologie van Akamai, inclusief de kritische encryptiefunctionaliteit, voldoet aan de strenge standaarden voor het veilig afleveren van premium video-content.

“Of je nu een service provider bent of eigenaar van een studio, het afleveren van OTT premium video-content zal een belangrijke hoeksteen worden voor jouw business”, zegt André Roy, Head of Security Practice van Farncombe. “Wij testen en valideren security-oplossingen met de hoogste standaarden in de industrie zodat iedereen die actief is in de OTT video supply chain erop kan vertrouwen dat zijn content veilig wordt afgeleverd.”

Farncombe heeft de volgende Akamai secure delivery-diensten onderworpen aan een intensieve security assessment:

  • Media encryption – versleutelt online content vanaf Akamai’s edge server naar de uiteindelijke player
  • Token authorization – autoriseert de eindgebruiker en voorkomt online link sharing en het kapen van de media player
  • Content targeting – zorgt ervoor dat content in specifieke geografische regio’s altijd wordt afgeleverd van een Akamai edge server naar een IP-adres

Het proces bestond uit interviews met media security-experts, bezoeken van Akamai-locaties en uitgebreide inspecties van relevante softwaredocumentatie, broncode en live webapplicaties. De Akamai suite van media security-mogelijkheden ondersteunt tevens digital rights management (DRM) van derde partijen, inclusief Adobe, Access, Apple’s Fairplay Streaming en Microsoft PlayReady via zijn op cloud-gebaseerde Media Services.

“Onafhankelijke validatie van de veiligheid van onze oplossingen zorgt voor een veilig gevoel bij onze klanten die vaak te maken hebben met hoge beveiligingseisen om video-content onder licentie te kunnen versturen of ontvangen”, zegt John Bishop, CTO, Media van Akamai. “Doordat wij deze rigoureuze audit van Francombe succesvol hebben afgerond, weten OTT providers dat ze werken met oplossingen met een zeer hoge standaard die de waarde van hun content goed zullen beschermen.”

Akamai Media Services biedt een veilige, high quality online media-oplossing die one-stop content voorbereiding, packaging voor meerdere online platformen en content protection-technologie omvat. Deze is voor zowel live en on-demand media beschikbaar en wordt gecomplementeerd door Akamai NetStorage en Media Services.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Tilaa


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 5 oktober 2016
http://www./: Nicht meine PreisklasseEs gibt so viele tolle Weine im zweistelligen bereich das ich auf alles darÃ...

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 14 september 2016
calculo de creditos de consumo: Hervorragend – lange nicht’s mehr von Euch gelesen. Dafür habt Ihr Euch ja diesmal gr...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...