Akamai en Telefonica sluiten wereldwijde alliantie op het gebied van content delivery

  • Bedrijfsnieuws van
  • Akamai
  • geplaatst op
  • 25 maart 2014 12:05 uur

Akamai Technologies en Telefonica Global Solutions, de service provider-divisie van Telefonica, hebben een strategische wereldwijde alliantie aangekondigd voor het aanbieden van Akamai’s content delivery network (CDN) oplossingen aan de enterpriseklanten van Telefonica.

Om zijn CDN-activiteiten verder te versterken, combineert Telefonica Global Solutions Akamai’s content delivery-platform met zijn eigen wereldwijde IP-netwerk, om enterpriseklanten over de hele wereld een complete suite aan CDN- en telecom-oplossingen te kunnen aanbieden. De nu aangekondigde strategische alliantie zal zich in eerste instantie richten op Spanje en Latijns-Amerika.

De beide bedrijven hebben tevens een innovatiecommissie opgericht, om gebieden voor gezamenlijke productontwikkeling en toekomstige kansen te identificeren. Hierbij gaat het met name om media-optimalisatie en mobiele technologieën. In het kader van deze meerjarige overeenkomst zullen Akamai en Telefonica gezamenlijk middelen inzetten voor technische ondersteuning, klantenservice, marketing en professional services, met als doel eindgebruikers de best mogelijke beleving te bieden.

Met ruim 323 miljoen klanten, waaronder ruim 254 miljoen mobiele abonnees, biedt Telefonica krachtige netwerkoplossingen voor de explosieve groei in digitale content. De klanten van Telefonica zullen naar verwachting profiteren van efficiënte routering van content en kwalitatief hoogwaardige levering van digitale content, video en web-applicaties.

“We zien momenteel een ongekende groei in connectiviteit vanaf alle mogelijke toestellen, nieuwe digitale diensten en een explosie in het gebruik van video”, zegt Juan Carlos Lopez-Vives, president van Telefonica Global Solutions. “Deze alliantie met Akamai versterkt de positie van Telefonica in het middelpunt van de digitale revolutie. Het aanbieden van Akamai’s complete content delivery-oplossing aan onze wereldwijde en enterprise klanten, als onderdeel van Telefonica’s servicespropositie, ondersteunt onze wereldwijde strategie op het gebied van content delivery.”

“Telefonica is een van de meest toonaangevende telecommunicatiebedrijven ter wereld, met een sterke aanwezigheid in Europa en Latijns-Amerika”, zegt Tom Leighton, chief executive officer van Akamai. “Akamai en Telefonica streven ernaar om diensten op elkaar af te stemmen, om organisaties de hoogst mogelijke prestaties en beste media-optimalisatie te kunnen bieden. Deze belangrijke alliantie is een voorbeeld van Akamai’s voortdurende uitbreidingen en investeringen in toonaangevende telecom-operators over de hele wereld. We kijken uit naar de nieuwe kansen samen met Telefonica in Spanje en in opkomende markten in Latijns-Amerika.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.