Akamai groeit snel in de Benelux

Akamai opent nieuwe vestiging in Brussel

  • Bedrijfsnieuws van
  • Akamai
  • geplaatst op
  • 18 december 2013 12:20 uur

Akamai, het leidende cloudplatform voor het afleveren, optimaliseren en beveiligen van online content en bedrijfsapplicaties, groeit snel in de Benelux en breidt zijn activiteiten in deze regio verder uit. Bij de vestiging van Akamai in Amsterdam is het aantal medewerkers in twee jaar tijd gegroeid naar 17. Voor klanten in België en Luxemburg is onlangs een kantoor geopend in Brussel. Behalve in de Benelux zijn ook in andere EMEA-landen onlangs vestigingen geopend, waaronder extra vestigingen in Hamburg en Düsseldorf (Duitsland) en een nieuwe vestiging in Tel Aviv (Israël).

“De interesse in de Benelux voor de zakelijke diensten en oplossingen die Akamai biedt, neemt duidelijk toe. Steeds meer organisaties stappen over op de cloud, waarbij gebruikers hun B2B-toepassingen niet meer via een gecontroleerd bedrijfsnetwerk benaderen, maar via het publieke internet. Akamai kan dan de vereiste prestaties en beveiliging garanderen”, zegt Hans Nipshagen, Regional Manager Benelux. “Daarnaast maakt e-commerce, voor zowel B2B als B2C, momenteel een explosieve groei door in de Benelux, vooral via mobiele toestellen. Akamai kan er voor zorgen dat e-commerce-content altijd snel en geoptimaliseerd wordt doorgegeven aan gebruikers. We hebben oplossingen en strategieën voor de vier technologieën die essentieel zijn geworden voor entertainment en het bedrijfsleven: mobiliteit, media, de cloud en beveiliging. Voor al deze gebieden zien we groeiende kansen in deze regio.”

Akamai biedt een reeks van oplossingen en diensten op het gebied van internetbeveiliging en -prestaties, en om er voor te zorgen dat organisaties gebruikers over hele wereld effectief kunnen bereiken. Of het nu gaat om het aanbieden van online video, het draaien van een e-commerce website of om bedrijfsapplicaties die wereldwijd via het web toegankelijk moeten zijn. Met zijn gedistribueerde cloudplatform van 141.000 servers dat 30 procent van al het webverkeer afhandelt, kan Akamai klanten helpen optimaal te profiteren van de ‘hyperconnected’ wereld van nu.

Het feit dat cloud diensten in Europa sterk groeien, blijkt ook uit onderzoeken door verschillende marktanalisten. Gartner(1) voorspelt dat de wereldwijde markt voor publieke cloud diensten dit jaar met 18% zal groeien tot $131 miljard. Ondanks de zwakke economie blijft West Europa de op één na grootste markt voor cloud diensten (na Noord Amerika). Hier zal tussen 2013 en 2017 naar verwachting 21 procent van alle nieuwe investeringen in cloud diensten worden gedaan.

Een andere trend is volgens Akamai te zien in de wereld van media en entertainment, die snel aan het veranderen is. De vraag naar HD-video blijft groeien en consumenten verwachten kwalitatief hoogwaardige belevingen op ieder device, waar ze ook zijn. Op dit moment zijn er drie keer zo veel devices als gebruikers en analisten verwachten dat deze verhouding in 2015 5:1 zal zijn. Akamai verwacht zelfs dat in 2020 iedere gebruiker tien verschillende devices zal bezitten.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Tilaa


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...