Akamai Ion-oplossing voor optimalisatie van webprestaties vernieuwd: sneller, intelligenter en eenvoudiger

Nieuwe varianten laten meer bedrijven profiteren van de voordelen die het Akamai Intelligent Platform biedt

  • Bedrijfsnieuws van
  • Akamai
  • geplaatst op
  • 9 oktober 2014 11:10 uur

Akamai komt met verbeteringen voor zijn Akamai Ion -oplossing, dat de prestaties van websites verbetert. Deze verbeteringen, die zijn aangekondigd tijdens de jaarlijkse klantenconferentie Akamai Edge Customer Conference in Miami, verhogen de snelheid van websites en webapplicaties, maken het voor klanten eenvoudiger om hun Akamai-omgevingen zelf te beheren en bieden een dieper en completer inzicht in de actuele ervaring van gebruikers. Daarnaast heeft Akamai de Ion-productlijn gediversifieerd, zodat het bedrijf beter kan voorzien in de prestatievereisten van een grotere uiteenlopende groep online bedrijven.

Akamai Ion combineert verschillende belangrijke functies – real-time mogelijkheden om de site-prestaties bij te sturen, dynamische site-optimalisering en front-end optimalisatie – in één krachtige oplossing. Zo helpt Ion bedrijven om gebruikers een optimale webervaring te bieden, die onafhankelijk is van de gebruikte browser, het apparaat, databronnen of netwerk- of verbindingstypen. Als zodanig wordt Ion erkend als de eerste en enige oplossing voor ‘situational performance’. De nieuwe mogelijkheden zijn bedoeld voor klanten die betere prestaties willen en meer controle willen over hun Ion-omgevingen.

Betere prestaties

Webgebruikers willen altijd de snelst mogelijke verbindingen. Om hierin te voorzien biedt Ion nu een 75% snellere DNS-lookup via ‘Zone apex-mapping’. Intelligentere routeerbeslissingen voor gebruikers van DNS-oplossingen van andere bedrijven, zoals Google DNS of Open DNS, helpen ook om de snelheid te verhogen, in het bijzonder in belangrijke opkomende wereldmarkten. In het vierde kwartaal van dit jaar wil Akamai ook het automatisch genereren van geavanceerde beeldformaten – zoals JPG2000 en WebP – gaan ondersteunen. Hiermee kunnen browsers sneller afbeeldingen weergeven, vooral wanneer deze gebruikt worden op mobiele netwerken. In hetzelfde kwartaal gaat Akamai nog andere beeldoptimalisaties doorvoeren, zodat alle afbeeldingen op een webpagina sneller laden.

Nieuwe Ion-edities

Naast deze nieuwe mogelijkheden komt Akamai ook met twee nieuwe Ion-edities: Ion Premier en Ion Standard. Hiermee kan het bedrijf beter voorzien in de specifieke behoeften van bedrijven. Met beide oplossingen kunnen klanten hun websites en applicaties uitrusten met Akamai’s baanbrekende Situational Performance -optimalisatietechnologie.

Ion Premier

Dit is een krachtige en complete oplossing die ontworpen is voor maximale schaalbaarheid, prestaties en intelligentie, met een specifieke focus op het optimaliseren van de front-end. Deze oplossing is ontworpen voor bedrijven met zeer complexe websites waarvan de prestaties in milliseconden worden gemeten, zoals webshops.

Ion Standard

Deze editie biedt toonaangevende webprestaties, offload en beschikbaarheid, terwijl de analyses en daaruit voortvloeiende informatie toegankelijk zijn via een eenvoudig te beheren cloud-dienst op basis van het Akamai Intelligent Platform. Ion Standard is bij uitstek geschikt voor klanten die willen beginnen met kant-en-klare optimalisatie-oplossingen maar die toch de flexibiliteit willen om hun Ion-platform aan te passen op het moment dat nieuwe zakelijke omstandigheden daarom vragen.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.