Akamai neemt Prolexic over

Akamai breidt portfolio voor weboptimalisatie en -beveiliging uit met additionele cloudoplossingen voor het beveiligen van datacenters en enterprise applicaties

  • Bedrijfsnieuws van
  • Akamai
  • geplaatst op
  • 2 december 2013 13:48 uur

Akamai Technologies en Prolexic Technologies hebben een definitieve overeenkomst gesloten voor de overname van Prolexic door Akamai. Prolexic levert beveiligingsoplossingen uit de cloud, waarmee organisaties hun datacenters en enterprise applicaties kunnen beschermen tegen Distributed Denial of Service (DDoS) -aanvallen.

Organisaties hebben te maken met dreigingen die zich continu ontwikkelen. Om deze dreigingen het hoofd te kunnen bieden, zijn er voor verschillende scenario’s uitgebreide beveiligingsoplossingen nodig. Hierbij gaat het onder andere om het beveiligen van bedrijfskritische websites en applicaties tegen aanvallen, en het beschermen van enterprise applicaties in het datacenter, zoals e-mail, FTP, VPN, etc.

Akamai biedt toonaangevende oplossingen om websites en webapplicaties te beschermen, waarbij het bedrijf de schaal en de intelligentie van zijn wereldwijde platform inzet om zelfs de grootste en meest geavanceerde DDoS-aanvallen en aanvallen op applicatie-niveau af te slaan. Prolexic combineert oplossingen die bescherming bieden tegen DDoS-aanvallen met expertise op het gebied van operationele beveiliging, om zo datacenters en enterprise IP applicaties te beschermen.

Met de overname van Prolexic wil Akamai zijn klanten een uitgebreid portfolio van beveiligingsoplossingen bieden die specifiek zijn ontworpen om de web- en IP infrastructuur van organisaties te beschermen tegen aanvallen op het datacenter en op applicatie- en netwerkniveau.

“Iedere organisatie die zaken doet via internet heeft te maken met een aanvalslandschap dat zich continu ontwikkelt en dat zich richt op het verstoren van de bedrijfscontinuiteit, het toebrengen van imagoschade of het stelen van gevoelige informatie”, zegt Tom Leighton, CEO van Akamai. “Door de krachten te bundelen met Prolexic, willen we Akamai’s platform voor beveiliging en optimalisatie van webprestaties combineren met de krachtige DDoS-beschermingsoplossingen van Prolexic voor het beschermen van het datacenter en van enterprise applicaties. We zijn ervan overtuigd dat de oplossingen en het team van Prolexic ons zullen helpen bij het verwezenlijken van ons doel om internet snel, betrouwbaar en veilig te maken.”

“Bedrijven zijn afhankelijk van de toegankelijkheid, veiligheid en snelheid van applicaties, data en infrastructuur die verbonden zijn met internet”, zegt Scott Hammack, CEO van Prolexic. “Wanneer organisaties kunnen vertrouwen op één leverancier voor optimale internetprestaties en beveiliging, wordt het aanzienlijk eenvoudiger voor ze om problemen met de beschikbaarheid van het netwerk op te lossen en krijgen klanten meer duidelijkheid over wie waarvoor verantwoordelijk is. Wij geloven dat we samen met Akamai klanten de hoogst mogelijke netwerkvisibiliteit en -bescherming kunnen bieden.”

Onder de voorwaarden van de overeenkomst zal Akamai alle uitstaande aandelen van Prolexic overnemen, voor een nettobedrag van ongeveer $370 miljoen in contanten, na verwachte aanpassingen van de aankoopprijs, plus de aanname van uitstaande, nog niet uitgeoefende opties voor de aanschaf van Prolexic-aandelen. Deze transactie, die afhankelijk is van de gebruikelijke voorwaarden, waaronder goedkeuring door wet- en regelgevende instanties, zal naar verwachting in de eerste helft van 2014 worden afgerond. De huidige financiële verwachtingen van Akamai voor Q4 2013 blijven dan ook ongewijzigd. Naar verwachting zal de overname van Prolexic de waarde van Akamai’s Non-GAAP nettowinst per aandeel in het eerste volledige jaar na de overname licht verwateren met $0,06 tot $0,08. Wanneer de overname eenmaal is voltooid, zal het bedrijf Prolexic meenemen in zijn verdere verwachtingen.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.