Alticom en CJ2 gaan strategisch partnerschap aan vanuit CJ2 Datatoren Hoogersmilde


De Alticom mediatoren van Hoogersmilde wordt de CJ2 Private Datatoren. Alticom Datacenters en CJ2 Hosting B.V. gaan hiermee een strategisch partnerschap aan in Noord-Nederland. Dat hebben de nieuwe samenwerkingspartners bekendgemaakt tijdens de Bedrijven Contact Dagen Drenthe in Assen. In juni neemt CJ2 de eerste vloer met 18 serverracks in gebruik. De datatoren biedt een totale capaciteit van 8 vloeren en is het eerste datacenter van dit kaliber in Drenthe.

Om aan de toenemende hosting- en housingvraag te kunnen blijven voldoen, breidt CJ2 zijn datacentercapaciteit uit met de inrichting van de datatoren in Hoogersmilde. Door de enorme datagroei als gevolg van cloud-toepassingen en ontwikkelingen zoals the Internet of Things ervaren zowel Alticom als CJ2 een grote vraag naar dataopslag. Vanuit het nieuwe datacenter biedt CJ2 de mogelijkheid om de volledige ICT-infrastructuur van haar klanten te beheren, dan wel deze in te zetten voor twin-datacenterdiensten.

Samenwerking tussen housing- en hostingpartij
Alticom is eigenaar van 24 mediatorens in Nederland die het bedrijf sinds 2009 inzet voor datacenterdiensten. Ed Boerema, CEO van Alticom: “Alticom is een housingbedrijf pur sang. CJ2 is de leading hostingpartij in Noord-Nederland. Als housing en hostingpartners vullen we elkaar aan in kennis en kunde. Door onze krachten te bundelen in deze private datatoren in Hoogersmilde, kunnen we heel Noord-Nederland bedienen met kwalitatieve dataopslag.”

Het nieuwe datacenter voldoet aan de eisen van Tier3. Doordat zowel glasvezel als straalverbinding het datacenter kan ondersteunen, wordt 99,999 procent continuïteit gegarandeerd. Dankzij de inzet van 100% groene stroom behoren de datacenters van Alticom tot de groenste van Nederland. Met een PUE van 1,2 is het datacenter uiterst energie-efficiënt dankzij de inzet van direct free air cooling.

Carlos de Boer en Jeroen Oldenhof, eigenaren van CJ2: “We zijn trots dat we een bekend icoon als de mediatoren in Hoogersmilde nu mogen bestempelen als de CJ2 Datatoren. De mediatorens van Alticom staan symbool voor 60 jaar ervaring in het bieden van continuïteit. Bovendien zijn ze onderdeel van de Nederlandse noodinfrastructuur vanuit de functie als calamiteitenzender. Dat geeft ons groot vertrouwen in de keuze voor dit groene datacenter.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.