Amazon gaat groei van de cloud ondersteunen in Nederland

Amazon Web Services breidt clouddiensten uit naar Europa om klanten te ondersteunen bij de transitie naar de cloud

  • Bedrijfsnieuws van
  • Amazon
  • geplaatst op
  • 17 april 2015 11:40 uur

Amazon kondigt vandaag de opening van een kantoor in Nederland aan, om de groei van de Amazon Web Services (AWS) cloud en de snelle toename van het klantenbestand in ons land te kunnen ondersteunen. Het kantoor is nu geopend en operationeel in Den Haag en biedt ondersteuning aan bedrijven van elke grootte, van start-ups tot Europa’s oudste en meest gevestigde ondernemingen, bij hun transitie naar de AWS-cloud.

Het nieuwe kantoor realiseert een lokale aanwezigheid met accountmanagers, solutions architects, partner managers en verschillende andere functies, die klanten in staat moet stellen tot directe interactie met AWS in de nabije omgeving en in de eigen taal.

Nederlandse bedrijven behoorden tot de pioniers wat betreft het gebruik van clouddiensten binnen Europa ten tijde van de lancering van AWS in 2006. Nederlandse klanten gebruiken AWS voor zeer uiteenlopende toepassingen: van development- en testomgevingen tot big data analytics, van mobiel, web en social toepassingen, tot enterprise business applicaties en bedrijfskritische workloads. AWS kan nu een aantal van Nederlands’ bekendste en snelst groeiende bedrijven tot klant rekenen, zoals WeTransfer, Human.co en Wakoopa, maar ook een aantal van de grootste bedrijven in Europa – en de wereld -, zoals Royal Dutch Shell, Unilever, PostNL en Philips.

“Nederlandse bedrijven gebruiken AWS voor het faciliteren van innovatie, het versnellen van de time to market en de wereldwijde groei van hun organisaties,” stelt Werner Vogels, Chief Technology Officer en Vice President van Amazon.com. “De keuze om een kantoor in Nederland te openen wordt gemotiveerd door het snelgroeiende klantenbestand, het ruimschoots aanwezige lokale talent en de investeringen die we doen ter ondersteuning van de cloudtransitie van heel Europa. We kijken er naar uit om met nog meer bedrijven in Nederland te werken en ze te helpen innoveren en tegelijkertijd een hoog niveau van betrouwbaarheid en veiligheid te realiseren.”

“Een innovatief en ambitieus bedrijf als Amazon Web Services, versterkt het technologische landschap in Nederland,” zegt minister Henk Kamp van Economische Zaken. “Een aantal van de snelst groeiende start-ups en ’s werelds grootste en meest gerespecteerde ondernemingen, komt uit Nederland. We verwelkomen Amazon Web Services in Nederland, omdat met de kennis, energie en expertise die dit bedrijf meebrengt, alleen maar meer geweldige Nederlandse bedrijven onstaan.”

Beleidsmakers en regulerende instanties in Nederland zien al lange tijd de kracht van cloud computing voor het transformeren van de manier waarop bedrijven zakendoen, het vergroten van hun wendbaarheid en flexibiliteit en het terugdringen van de kosten van hun technologische infrastructuur. In juli 2013 gaf De Nederlandsche Bank toestemming voor het gebruik van AWS in de Nederlandse financiële sector. Meer recentelijk was AWS nog nauw betrokken bij het StartupDelta initiatief, dat werd gelanceerd om een klimaat van innovatie en groei te stimuleren voor Nederlandse en Europese start-ups. Naast het kantoor in Den Haag, zal AWS ook aanwezig zijn op de Amsterdam Tech Wharf, waar deskundigen start-ups tijdens kantooruren helpen met alles van technisch advies tot coaching over hoe je financiering van venture capitalists voor elkaar krijgt.

“We verwelkomen Amazon Web Services van harte in Nederland en op de Amsterdam Tech Wharf,” zegt Neelie Kroes, Speciaal Gezant voor het StartupDelta initiatief. “De mogelijkheid om naast het AWS-team te werken dat ingezet wordt voor het stimuleren van de groei en het succes van start-ups in andere delen van de wereld, betekent een verdere versterking van de start-up community in Nederland.”

Het Nederlandse kantoor ondersteunt andere investeringen in ons land en is een aanvulling op het Development Center, dat door Amazon in 2013 werd geopend. Het Amazon Development Center is gesitueerd in Den Haag en is gericht op het ontwikkelen van next generation technologieën voor Amazon Web Services, inclusief toekomstige diensten en functionaliteit voor Amazon EC2. Mensen die willen solliciteren op een functie bij Amazon Web Services Netherlands B.V. of bij het Amazon Development Center kunnen zich online aanmelden via aws.amazon.com/careers.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.