Amazon Web Services kondigt nieuw duurzaam energieproject aan

De Amazon Solar Farm US East, het grootste zonnepark van de staat Virginia, heeft een verwachte jaarlijkse capaciteit van 170.000 megawattuur

  • Bedrijfsnieuws van
  • Amazon
  • geplaatst op
  • 11 juni 2015 17:38 uur

Amazon Web Services, Inc. (AWS), een onderneming van Amazon.com (NASDAQ: AMZN) heeft vandaag een samenwerking met Community Energy, Inc. aangekondigd voor de bouw en exploitatie van een zonnepark met de capaciteit van 80 megawatt. De Amazon Solar Farm US East in Accomack County is het grootste zonnepark van de Amerikaanse staat Virginia. Het zonnepark zal naar verwachting begin oktober volgend jaar beginnen met het genereren van ongeveer 170.000 megawattuur (MWh) zonne-energie per jaar – gelijk aan de jaarlijkse energie van 15.000 Amerikaanse huishoudens1. De zonne-energie van dit zonnepark wordt gebruikt voor het energienet dat de huidige, maar ook de toekomstige AWS cloud datacenters van energie voorziet.

AWS deed in 2014 de langetermijnbelofte om te werken aan een 100 procent duurzaam energieverbruik voor de wereldwijde AWS infrastructuur voetafdruk. Sinds april 2015 komt ongeveer 25 procent2 van de energie die door AWS gebruikt wordt voor de wereldwijde infrastructuur uit duurzame energiebronnen. Er is en tussentijds doel gesteld om dat percentage te verhogen tot tenminste 40 procent eind 2016. De Power Purchase Agreement (PPA) voor de Amazon Solar Farm US East volgt op een soortgelijke PPA voor de Amazon Wind Farm (Fowler Ridge) in Benton County, Indiana, aangekondigd in januari 2015. Dit windpark genereert naar verwachting jaarlijks 500.000 MWh aan windenergie. Beide projecten vertegenwoordigen belangrijke stappen in de richting van de verwezenlijking van deze belofte en het bijbehorende doel.

“Het is weer een aanzienlijke vooruitgang ten opzichte van onze langetermijninzet om gebruik te maken van 100 procent duurzame energie voor de wereldwijde AWS infrastructuur”, zegt Jerry Hunter, vicepresident infrastructuur bij Amazon Web Services. “De Amazon Solar Farm VS East – de tweede PPA die zowel de bestaande als geplande AWS datacenters in het midden en oosten van de Verenigde Staten van energie voorziet – heeft als extra voordeel dat het de beschikbaarheid van duurzame energie in de gemeenschap van Virginia verhoogt.”

Terry McAuliffe, gouverneur van Virginia laat weten: “Het nieuwe zonne-energie project van Amazon creëert goede banen aan de Oostkust en genereert tegelijkertijd meer schone, duurzame energie die ook als brandstof voor de economie in Virginia dient. Ik kijk uit naar de samenwerking met Amazon en Accomack om dit project online te krijgen terwijl we verder werken aan onze inspanningen om van Virginia een wereldleider in de sector van duurzame energie te maken. ”

Community Energy is een pionier in de ontwikkeling van duurzame energie en kent een lange geschiedenis in zonne- en windenergie. De CEO van Community Energy, Brent Alderfer zegt: “We zijn verheugd met de samenwerking met Amazon Web Services om het grootste zonnepark in Virginia en één van de grootste ten oosten van de Mississippi te bouwen. Dit project, dat niet mogelijk zou zijn geweest zonder het leiderschap van AWS, helpt bij het versnellen van de commercialisering en de inzet van fotovoltaïsche (PV) technologieën in Virginia.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.