AMS-IX breidt platform uit naar Equinix AM6

Internetknooppunt bereidt zich met 12e locatie voor op sterke groei

  • Bedrijfsnieuws van
  • AMS-IX
  • geplaatst op
  • 6 april 2016 15:58 uur

AMS-IX breidt haar platform uit naar Equinix AM6 op het Amstel Business Park in Amsterdam. “We willen ons internetknooppunt voorbereiden op toekomstige groei in het internetverkeer en aantal klanten. Daarom is het belangrijk om ons platform uit te breiden naar een 12e locatie,” aldus Henk Steenman, technisch directeur van AMS-IX. Equinix is een logische keuze voor de uitbreiding. “We werken al sinds 2008 samen met Equinix, en zij hebben bewezen een waardevolle en betrouwbare partner te zijn.” Naar verwachting gaat de Point of Presence (PoP) in productie in het tweede kwartaal van 2016.

Noodzaak voor een nieuwe locatie

Het internet groeit continu: in 2015 is het totale volume aan internetverkeer bij AMS-IX gegroeid met 27% van 7,1 naar 9 Exabytes (ongeveer 9 miljoen Terabytes). AMS-IX is momenteel operationeel in 11 datacenters in Amsterdam. In deze 11 datacenters is (bijna) geen ruimte meer beschikbaar, wat nog een indicatie is voor de sterke groei van de Nederlandse digitale infrastructuur. Onderzoeksrapporten van het CBRE (maart 2016) en de Dutch Datacenter Association (DDA) (juni 2015) laten zien dat de Nederlandse datacentermarkt de sterkst groeiende markt in Europa is. De keuze voor Equinix AM6 als 12e datacenter locatie was voor AMS-IX vanzelfsprekend, gezien de beschikbare datacentercapaciteit in de markt en Equinix’s sterke reputatie als AMS-IX partner.

Verdere uitbreiding van partnership

In hun samenwerking heeft Equinix bijgedragen aan de groei van AMS-IX, door het aantrekken van nieuwe klanten en het beschikbaar stellen van de benodigde ruimte om het AMS-IX platform uit te breiden. “In de laatste drie opeenvolgende jaren zijn we door AMS-IX tot Gold Partner benoemd,” zegt Michiel Eielts, Managing Director van Equinix Nederland. “We zijn trots dat AMS-IX ervoor heeft gekozen om haar 12e PoP in ons nieuwste datacenter te plaatsen. Het is een prachtige uitbreiding van ons partnership.”

Steenman voegt toe: “De datacenters van Equinix zijn energiezuinig ontworpen, bieden hoge kwaliteit op gebied van connectiviteit en het hoogste beveiligingsniveau. Ze zijn geschikt voor bedrijfskritische colocatie en interconnectie, wat de reden is dat ze – na strenge testen – de AMS-IX Certified status hebben gekregen.”

De aanwezigheid van AMS-IX in AM6 biedt Equinix klanten internationale peering mogelijkheden en hoogwaardige, betrouwbare connectiviteit. Eielts legt uit: “Onze datacenters in Amsterdam zijn business hubs voor bedrijven en organisaties die samen de digitale economie vormen. Aansluiten op AMS-IX stelt hen in staat om netwerkprestaties en redundantie te verbeteren, en geeft hen toegang tot een diverse en internationale peering gemeenschap.”

Het AMS-IX platform is verdeeld over meerdere datacenters in de regio Amsterdam. Bekijk de kaart op deze pagina om te zien waar het platform zich bevindt.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.