AMS-IX USA Inc. gaat van start met Open-IX Internet Exchange in New York

  • Bedrijfsnieuws van
  • AMS-IX
  • geplaatst op
  • 6 november 2013 14:17 uur

AMS-IX (Amsterdam Internet Exchange), ’s werelds grootste Internetknooppunt, heeft met zijn dochteronderneming AMS-IX USA Inc. een definitief akkoord bereikt met Digital Realty (NYSE:DLR), DuPont Fabros Technology, Inc. (NYSE:DFT), Sabey Data Centers en 325 Hudson. In samenwerking met deze partijen wordt in de regio New York/New Jersey een gedistribueerd Internetknooppunt opgezet en beheerd onder de naam AMS-IX New York.

AMS-IX zal ook gedistribueerde en op zichzelf staande Internet Exchanges in Chicago en Silicon Valley uitrollen. Deze knooppunten zullen opeenvolgend geïmplementeerd worden in het eerste en het tweede kwartaal van 2014. Dit nieuwe business initiatief volgt op het certificeringsproces van de Open-IX Association voor het opzetten van neutrale en gedistribueerde Internetknooppunten in de Verenigde Staten.

In alle drie de markten zal AMS-IX Internetknooppunten uitrollen die verschillende gebieden dekken, beginnende met AMS-IX New York. De Internet Exchanges zullen niet onderling gekoppeld worden en ook niet in verbinding staan met AMS-IX in Amsterdam. De uitrol in New York vindt plaats in de datacenters van Digital Realty en DuPont Fabros Technology in New York (111 8th) en New Jersey (101 Possumtown Road, Piscataway). Afhankelijk van de vraag uit de markt en de bereidheid van andere datacenterleveranciers om samen te werken met AMS-IX, zullen andere locaties worden toegevoegd. De andere twee locaties die zijn geselecteerd voor de AMS-IX New York Internet Exchange zijn Sabey Data Centers’ Intergate.Manhattan en de nieuwe 325 Hudson Street interconnectie colocatie. Meer datacenter locaties volgen in een later stadium. AMS-IX is er van overtuigd dat een gedistribueerd exchange-model de meeste waarde toevoegt voor klanten door een grote keuze aan connectiviteitsopties in zo veel mogelijk datacenters. Het AMS-IX exchange-platform in Amsterdam is momenteel verdeeld over 12 verschillende datacenters en bedient ruim 600 IP-netwerken wereldwijd. Dit maakt AMS-IX Amsterdam tot het grootste Internetknooppunt ter wereld.

Open-IX is een initiatief dat is gestart door een groep van Internet netwerk operators, contenteigenaren, distributeurs en andere Internetgerelateerde partijen, zoals datacenters. Open-IX stimuleert de ontwikkeling van het neutrale en gedistribueerde exchange-model in Noord-Amerika. Deze groep vormde ook de Open-IX Association en installeerde een interim bestuursraad naar aanleiding van de aftrap van het initiatief in augustus van dit jaar.

Internetknooppunten en datacenterbedrijven zoals AMS-IX, Digital Realty en DuPont Fabros Technology, zullen worden beoordeeld volgens de technologiestandaarden die zijn vastgesteld door de Open-IX community. Het Open-IX framework verzekert toekomstige continuïteit van het neutrale governance-model en de technische compliance van alle deelnemende Internetknooppunten. Het ultieme doel van Open-IX is om complexiteit op het gebied van interconnectie en de gerelateerde kosten te verminderen in Noord-Amerika, waar dit veel complexer en duurder is dan in Europa. In Europa is het neutrale en gedistribueerde exchange-model veel meer gemeengoed. Het initiatief van AMS-IX, Digital Realty en DuPont Fabros Technology past binnen de visie van het Open-IX framework. Alle partijen rekenen dan ook op de ondersteuning door Open-IX wanneer zij het proces in gang zetten.

Job Witteman, CEO van AMS-IX, zegt: “De kans om met de versterking van de Open-IX community neutraal gedistribueerde Internetknooppunten in de VS te starten, past bij onze strategie om Internetknooppunten te bouwen op wereldwijde hublocaties. Dit model zal zowel de complexiteit als de gerelateerde kosten verminderen, waardoor wij overtuigd zijn van de toegevoegde waarde van het model voor de Noord-Amerikaanse markt voor IP interconnectie. AMS-IX streeft ernaar om deze markt te transformeren. We zijn dan ook erg verheugd dat we gaan partneren met twee grote partijen op deze markt: Digital Realty en DuPont Fabros Technology.”

We zijn verheugd dat we gaan samenwerken met AMS-IX voor dit belangrijke initiatief”, zegt Michael F. Foust, Chief Executive Officer van Digital Realty. “Door mee te werken aan het opzetten van een werkelijk open omgeving voor een Internetknooppunt, ondersteunen we de vraag van de Open-IX community naar neutrale knooppunten die efficiënter en kosteneffectiever zijn dan wat op dit moment op de markt beschikbaar is. Hierdoor zullen onze klanten toegang krijgen tot een verbeterde interconnectiviteit en Internetpeering-mogelijkheden.

Hossein Fateh, President en Chief Executive Officer van DuPont Fabros Technology, Inc. voegt toe: “Hiermee borduren wij voort op ons carrier-neutrale basisprincipe. We zijn dan ook erg verheugd om de Open-IX Association, maar ook de ontwikkeling van de AMS-IX New York Internet Exchange te ondersteunen in ons Piscataway NJ1 datacenter. De AMS-IX Internet Exchange zal via NJ1 de netwerkproviders en de New York Stock Exchange ondersteunen. Zij bieden momenteel connectiviteitsdiensten aan onze klanten. We verwachten dat onze klanten hierdoor kunnen profiteren van deze open peering en interconnectiviteit omgeving.”

John Sabey, President van Sabey Data Centers, stelt: “We zijn erg blij om samen met AMS-IX dit belangrijke marktveranderende initiatief te starten. Het aanbieden van meer keuze aan de carriers en de klanten in New York City is goed voor iedereen.”

AMS-IX New York neemt met ingang van vandaag opdrachten aan. De 111 8ste Digital Realty faciliteit is de eerste omgeving waarbinnen klantpoorten nu al beschikbaar zijn. De andere twee Internet Exchanges (AMS-IX Chicago en AMS-IX Silicon Valley) zullen respectievelijk volgen in het eerste en tweede kwartaal van 2014. Henk Steenman, CTO van AMS-IX, zegt : “Door onze ervaring met het bouwen en beheren van Internet Exchanges in Europa, Azië, het Caribisch gebied en Oost-Afrika hebben we een blauwdruk voor het uitrollen van nieuwe Internet Exchanges. Alle configuratie-, beheer- en monitoringsystemen zijn vooraf gedefinieerd en klaar voor gebruik. De belangrijkste prioriteit is om de organisatie en het team uit te breiden en om de apparatuur en de lokale Dark Fiber tussen de verschillende datacenters te implementeren. Vervolgens kunnen we aan de slag met andere commercieel interessante partijen die met AMS-IX willen samenwerken en Open-IX gecertificeerd zijn.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.