AMS-IX USA Inc. opent point-of-presence in San Francisco Bay Area

AMS-IX USA Inc. breidt uit met neutrale en gedistribueerde internet exchange

  • Bedrijfsnieuws van
  • AMS-IX
  • geplaatst op
  • 10 september 2014 16:44 uur

AMS-IX USA Inc. lanceert de eerste point-of-presence (PoP) van AMS-IX Bay Area in Digital Realty’s 365 Main Street faciliteit. Digital Realty (NYSE:DLR) is een internationale aanbieder van datacenter- en co-locatieoplossingen. AMS-IX Bay Area is volledig gebaseerd op de neutrale en gedistribueerde formule van AMS-IX in New York en Amsterdam, op dit moment de grootste internet connectivity hub ter wereld. AMS-IX kent bijna 700 aangesloten partijen en een piek in het internetverkeer die bijna de grens van 3 Tb/s bereikt.

De opening van AMS-IX Bay Area past binnen de strategie van AMS-IX om internetknooppunten te bouwen op wereldwijde hublocaties. Op deze manier kan meer groei worden bewerkstelligd voor AMS-IX in Amsterdam. Bovendien voegt een neutrale en gedistribueerde internet exchange veel waarde toe aan de interconnectiemarkt in San Francisco door de complexiteit en de bijkomende kosten te reduceren.

In de regio San Francisco/San José bevinden zich veel potentiële klanten van AMS-IX. Bovendien is de regio rijk aan datacenters, wat het vestigen van een gedistribueerde exchange erg aantrekkelijk maakt. Een dergelijk exchange op basis van dit Europese model levert klanten een keuze aan connectiviteitsopties op. Ook hebben aangesloten partijen de mogelijkheid om internetverkeer uit te wisselen met aangesloten partijen in een ander datacenter. De regio biedt veel potentie, waardoor AMS-IX zich nu al oriënteert op het openen van een tweede PoP.

Door de aanwezigheid van een PoP in de 365 Main Street-faciliteit van Digital Realty in San Francisco kan deze co-locatiefaciliteit nu additionele peering-mogelijkheden aan zijn klanten aanbieden. De partijen die verbonden zijn met het platform van AMS-IX Bay Area hebben de mogelijkheid om hun netwerkconnectie aan te leggen en/of uit te breiden binnen een veilige, moderne en ruime interconnectiefaciliteit. Tegelijkertijd hebben zij te maken met lagere latency en transitiekosten doordat zij een directe aansluiting hebben met AMS-IX Bay Area.

AMS-IX Bay Area is opgezet als reactie op het Open-IX initiatief en is OIX-1 (IPX Technical Standards)-compliant. De OIX-2 (Data Center) gecertificeerde faciliteit van Digital Realty voldoet aan de technische en operationele standaarden voor datacenters die vaak vereist zijn vanuit de markt.

“De opening van AMS-IX Bay Area in San Francisco is een geweldige mogelijkheid voor ons om grote waarde toe te voegen aan de interconnectiemarkt daar”, zegt Job Witteman, CEO van AMS-IX. “Wij bieden een betaalbaar, gedistribueerd Internet Exchange-platform. De opening was niet mogelijk zonder de samenwerking met Digital Realty, onze vertrouwde partner.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.