Amsio lanceert Veeam Cloud Connect

  • Bedrijfsnieuws van
  • Amsio
  • geplaatst op
  • 14 oktober 2014 12:03 uur

Cloudprovider Amsio is de eerste cloud service provider dat Veeam Cloud Connect gaat aanbieden. Met behulp van deze dienst kunnen gebruikers hun Veeam back-up eenvoudig parkeren in de cloud of opslaan naar een tweede off-site locatie. De dienst is zeer eenvoudig en de gebruikers betalen slechts per dag.

Veeam Cloud Connect

Met behulp van Veeam Cloud Connect kan kritieke bedrijfsinformatie geautomatiseerd, primair of als extra back-up, worden ondergebracht in een datacenter van Amsio. De dienst werkt met de nieuwe Veeam versie 8 voor het maken van back-ups. Of dit nu lokaal op kantoor is, of bij een cloud service provider.

Veel voordelen

Veeam Cloud Connect zorgt ervoor dat er volledig geautomatiseerd een back-up op een off-site locatie wordt opgeslagen. Het maakt het voor partners en klanten van Amsio tevens mogelijk om de disaster recovery te optimaliseren. De dienst wordt aangeboden als cloud opslag, wat ervoor zorgt dat er niet geïnvesteerd hoeft te worden in de back-up locatie. Tot slot biedt de pay-per-use formule een uniek voordeel voor partners en klanten van Amsio.
Ruben van der Zwan, CTO van Amsio is zeer verheugd met deze lancering: “Het maken van back-ups is cruciaal om de gewenste RPO en RTO aan klanten of organisaties te kunnen verzekeren. Ervoor zorgen dat er op zijn minst één kopie van uw back-up op een andere locatie is opgeslagen, is essentieel om ervoor te zorgen dat er altijd een plan B is in geval van dataverlies. Met Veeam Cloud Connect kunnen partners en klanten altijd een back-up maken op zowel de eigen locatie als in een ander datacenter, wat tevens eenvoudig is uit te breiden. Partners en klanten behouden nog steeds de controle, maar met de voordelen van een betrouwbare off-site back-up oplossing.”

“We werken al sinds 2011 nauw samen met Amsio om de markt toonaangevende cloud-oplossingen te bieden,” vertelt Ronald Ooms, regional director Benelux bij Veeam. “Amsio werd in 2013 de eerste Platinum Cloud Provider in de Benelux en is nu de eerste service provider die Veeam Cloud Connect aanbiedt. Amsio biedt klanten hiermee een eenvoudig en veilig alternatief voor offsite back-up en vervult hiermee een belangrijke rol als het gaat om het faciliteren van 24/7 beschikbaarheid.”

Lancering tijdens VMworld

Sinds begin 2013 is de Veeam back-up software al volledig geïntegreerd in de Partner Portal van Amsio™Cloud, welke onder meer gebaseerd is op vCloud Director van VMware. Zodoende is VMworld in Barcelona een mooi moment voor de aankondiging van de nieuwe dienst. Amsio staat tijdens VMworld vanaf 13 t/m 16 oktober in het Service Provider Paviljoen in hal 8.1

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.